Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexis Krug en Xenia Luxem pakken titels in Eupen
Nieuws

Alexis Krug en Xenia Luxem pakken titels in Eupen

Xenia Luxem BK Eupen 2018 1
Xenia Luxem kampioen halve triatlon (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Aan het stuwmeer van Eupen werden zondag de Belgische titels op de halve triatlon uitgedeeld. En we kregen zowel bij de vrouwen als bij de mannen verdiende kampioenen. Alexis Krug maakte er een indrukwekkende solo van en zette de tegenstand op minuten. Xenia Luxem moest na het zwemmen in achtervolging maar eens op kop liep ze enorm uit op de tegenstand.

Alexis Krug wint in Eupen (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Alexis Krug wint in Eupen (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Het was ook in Eupen flink warm, maar gelukkig bood het parcours tussen de bomen regelmatig schaduw voor de triatleten. Toch werd het opnieuw een zware editie, met een nieuw fietsparcours. Dat leidde blijkbaar tot minder stayeren dan vorig jaar… Maar daar moest Alexis Krug zich niks van aantrekken. De Atriac Antwerpen atleet had al ruim 1’40 voorsprong op de concurrentie na 1.900 meter zwemmen in het stuwmeer van de Weser. Op de fiets liep dat verschil nog verder op en met een voorsprong van vier minuten zag het er goed uit voor Alexis Krug. “Ik kreeg nog last van een spierscheurtje, maar kon toch blijven doorzetten, al liet ik het tempo wel een beetje zakken. Volgende week is er nog het BK in Izegem. Dat wordt weer een heel andere wedstrijd, waarin ik met minder ambitie start. Maar ondertussen ga ik eerst vandaag wel genieten van deze eerste titel,” aldus Alexis. Bekijk hier het volledige interview dat we samen met BeMovi deden na de finish van Alexis.

Tim Brydenbach pakte de tweede plaats, al moest hij nog stevig doorlopen met een oprukkende Ruben Geys. Brydenbach kwam niet in beste omstandigheden aan de start. “Ik ben volop aan het bouwen en een dagje met stenen sjouwen, is niet meteen de beste voorbereiding op dit BK merkte ik vandaag. Maar sowieso was Alexis de beste. Hij deed een heel sterke wedstrijd. Ik ben dan ook blij met de tweede plaats, al moest ik er nog stevig voor werken, want Ruben Geys kwam nog gevaarlijk opzetten,” aldus de drievoudige Belgische kampioen.

Tim Brydenbach pakt zilver (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Tim Brydenbach pakt zilver (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Ruben Geys pakte het brons nadat hij in de slotfase voorbijsnelde aan de uittredende kampioen Tom Mets. “Met dank aan Bart Borghs die een ronde verder lag en nog een goede haas was voor mij. Aan de top twee was helaas niks meer te doen,” aldus Ruben.

Brons voor Ruben Geys (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Brons voor Ruben Geys (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Bij de vrouwen ging Joke Coysman sterk van start. Zij had halfweg het fietsen een mooie voorsprong, maar in het tweede deel kwam Xenia Luxem terug. Die begon op kop te lopen, terwijl Coysman in het lopen uit de wedstrijd stapte. De rest volgde op meer dan vier minuten. “Ik ben supertrevreden met de titel,” vertelde Xenia. “Na het zwemmen moest ik stevig in de achtervolging. Aan het einde van het fietsen kreeg ik Joke te pakken. En toen ik op kop begon aan de halve marathon, begon ik er stilaan in te geloven. Deze titel doet deugd omdat het voor mij niet evident is om op dit niveau te presteren. De combinatie sporten, werken als project manager bij Aquafin en prive leven, maakt het niet altijd gemakkelijk,” aldus Xenia.

Kampioene Xenia Luxem (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Kampioene Xenia Luxem (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Het zilver ging naar Charlene Ottevaere, die zichtbaar vermoeid over de finish kwam. “Waarom doen we dit toch elk jaar weer opnieuw,” vroeg ze zich lachend af. “Ik vond het dit jaar precies nog zwaarder dan vroeger. Maar ik ben blij met het zilver,” aldus de SMO-Specialized atlete.

Een uitgeputte Charlene Ottevaere (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Een uitgeputte Charlene Ottevaere (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Het brons ging naar een sterk lopende Helga Sibick, die nog voorbij ging aan Annabelle Pirotte. Zij genoot zichtbaar met de kleinste van haar eerste bronzen plak op een BK.

Helga Sibbick viert het brons met de kleinste (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Helga Sibbick viert het brons met de kleinste (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Ook bij de masters kregen we een felle strijd. Stijn Veldeman pikte nog een goeie wedstrijdprikkel mee in voorbereiding op Hawaii en pakte na een sterke wedstrijd het goud bij de H40. Xabier Carrera Akutain werd tweede, maar de Spanjaard van BIN kwam natuurlijk niet in aanmerking voor de medailles. Het zilver ging naar Jeroen Van Overmeire en het brons was voor Koen De Weerdt.

De overige podia van het BK halve triatlon 2018:

FU23:
1. Frauke Timmerman

MU23:
1. Axel Baumans
2. Victor Alexandre
3. Alexandre Karkan

F24:
1. Xenia Luxem
2. Charlene Ottevaere
3. Helga Sibick

M24:
1. Alexis Krug
2. Tim Brydenbach
3. Ruben Geys

F40:
1. Valerie Leroy
2. Kristel Polet
3. Pascale Dries

M40:
1. Stijn Veldeman
2. Jeroen Van Overmeire
3. Koen De Weerdt

F50:
1. Francoise Theate
2. Natacha Kubica
3. Ingrid Vanden Bussche

M50:
1. Ludwig Lambrechts
2. Patrick Marchal
3. Manuel Gochard

F60:
1. Roger Cremer
2. Marc Verwimp
3. Philippe Meyrant

Triatlonwedstrijden be · Uitslag BK Halve afstand Triatlon Eupen 2018