Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleten net buiten top-10 in IM Tallinn
Nieuws

Belgische triatleten net buiten top-10 in IM Tallinn

IM Tallinn

De Ironman Tallinn is geen onverdeeld succes geworden voor de vier Belgische pro’s die in Estland aan de start stonden. Seppe Odeyn, Michael Van Cleven en Sanne Swolfs finishten net buiten de top-10. Hannes Bonami werd 21ste pro. De verrassende Zwitser Philipp Koutny pakte er zijn eerste Ironman overwinning.

Philipp Koutny was de verrassing van de dag in Estland. De Zwitser werd in 2015 nog tweede op het WK Ironman in Hawaii bij de age groupers… achter onze landgenoot Timothy Van Houtem. Vorig jaar volgden enkele top-10 plaatsen in Ironman wedstrijden. Zaterdag haalde hij het in 8u01’18. Hij was bijna vijf minuten sneller dan Marc Duelsen. Thuisatleet Marko Albert werd derde. 

Michael Van Cleven kwam als achtste uit het water. Die positie hield hij ook vast halverwege het fietsen. Na 100 km maakte hij deel uit van een achtervolgende groep waarin ook Sanne Swolfs kwam aansluiten. Van Cleven stapte als 7de van de fiets, samen met Sanne Swolfs op 14 minuten van leider Marko Albert. In de marathon zakte Van Cleven al snel terug en ook Swolfs kreeg het moeilijk. Het was Seppe Odeyn die ondertussen aan een inhaalrace was begonnen. Die leidde hem naar een elfde plaats in 8u34’21. Hij liep in de slotfase nog voorbij Van Cleven. Michael pakte de twaalfde plaats in 8u34’47. Sanne Swolfs werd 14de in 8u41’48. Hannes Bonami deed er 9u02’20 over en werd 21ste bij de pro’s en 38ste overall…