Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Els Visser wint IM Maastricht, 4 Belgische age group zeges
In 2022 keert de Ironman Maastricht terug (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Els Visser wint IM Maastricht, 4 Belgische age group zeges

Els Visser wint in Maastricht (foto: 3athlon.nl)
Els Visser wint in Maastricht (foto: 3athlon.nl)

De Ironman Maastricht trekt al sinds zijn eerste editie heel veel Belgische triatleten aan. En die kenden succes in de age group wedstrijden. Pieter Sacré, Michel Bastien, Elien Janssen en Maryanne Octave zorgden voor Belgische overwinningen in Nederland. In Maastricht waren dit jaar alleen de vrouwen pro’s welkom. Daarbij geen Belgische atletes, wel een sterke Nederlandse Els Visser die topfavoriete Yvonne Van Vlerken klopte. 

Onze collega’s van 3athlon.nl volgden de wedstrijd van nabij en legden reacties van Visser en Van Vlerken vast. 

Visser bouwde haar race uitstekend op. Met een achterstand van 8 minuten kwam zij uit het water, maar na 90 kilometer fietsen had ze het gat op de Amerikaanse Haley Chura al goedgemaakt. ,,En toen wilde ik het me echt niet meer laten afpakken om dat tweede rondje op kop te mogen rijden.”

Dat gebeurde uiteindelijk dus ook niet, want de triatlete gaf haar voorsprong nergens meer uit handen. Sterker nog, ze kwam met een grote voorsprong van 7:18 minuut op Chura van de fiets en Yvonne van Vlerken zat op dat moment 7:35 achter haar landgenote. Chura naderde gedurende de eerste vijftien kilometer nog tot 2:35, maar zakte daarna volledig door het ijs. Yvonne van Vlerken nam de tweede plaats over van de Amerikaanse, naderde Visser uiteindelijk tot een minuut of 4 maar kon uiteindelijk ook niet meer dichterbij komen.

Uiteindelijk finishte Visser in een tijd van 9:31:06. Met een enorme kreet van geluk kwam ze over de finish, zichzelf herhalend dat ze het ‘ongelooflijk’ vond dat ze dit kon presteren. Van Vlerken finishte als tweede in een tijd van 9:34:55. Het overall brons ging naar Sonia Bracegirdle (Nieuw-Zeeland) in een tijd van 9:38.29.

4 keer Belgisch goud

Wij Belgen keken dus vooral uit naar de verschillende leeftijdscategorieën om te zien of er nog triatleten bij komen bij de 60 al gekwalificeerden voor het WK Ironman in Kona. Bij de mannen waren er twee overwinningen. Pieter Sacre was de beste bij de M35 in een tijd van 9u12’04. Hij was daarmee de 6de snelste man in Maastricht. Koen Van Rie deed ook een gooi naar de zege bij de M45 maar hij moest de duimen leggen tegen de nieuwe Nederlandse kampioen long distance Dirk Wijnalda. Koen werd tweede in 9u22’21. Alain Schutjes pakte de vijfde plaats bij de M45. Bij de M55 was het wel raak voor Michel Bastien die won in 10u15’53. Benny Lyssens werd in dezelfde categorie derde in 10u29’25. Dimitri Georgopalis werd derde bij de M18 in 10u53’43. Kaz Verstraete pakte een vierde plaats bij de M25 in 9u30’03. Bij de M35 was er brons voor Sportoase-triatleet Sebbe Verhaert in 9u39’24. Joris Zaman werd in diezelfde categorie 6de. Verder was er nog een 4de plaats bij de M50 voor Luc Smet. Ook een vierde plaats voor Patrick Van Den Broeke bij de M60. 

Elien Janssen, de bekende Instragram-triatlete, zette een tijd van 10u30’27 neer en pakte daarmee de overwinning bij de F25. Dat was de 5de beste tijd bij de age groupers en de 14de plaats overall bij de vrouwen. Laetitia Theus werd 4de bij de F35 in 11u23’13. Ook bij de F40 was er Belgische winst. Maryanne Octave won in 10u45’33. Stephanie Ortmans werd in dezelfde categorie vijfde. 

Met al die topprestaties van de Belgen wordt het maandagmiddag spannend bij de slot-allocation. We houden jullie op de hoogte…