Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pamphiel Pareyn dubbelt, Lies Vermont voor het eerst in Berlare
Pamphiel Pareyn wint in Berlare (foto: An Verhulst)
Nieuws

Pamphiel Pareyn dubbelt, Lies Vermont voor het eerst in Berlare

Pamphiel Pareyn wint in Berlare (foto: An Verhulst)
Pamphiel Pareyn wint in Berlare (foto: An Verhulst)

Pamphiel Pareyn en Lies Vermont hebben de triatlon van Berlare gewonnen. Het Donkmeer was dit jaar al voor de 35ste keer de locatie voor de kwarttriatlon van Berlare. Deze drafting kwarttriatlon krijgt elk jaar een mooi deelnemersveld aan de start. Dit jaar was er op de kalender stevige concurrentie van de nieuwe 111 triatlon in Jabbeke en het BK halve triatlon in Eupen. Maar met Pamphiel Pareyn, Wouter Monchy, Joris Buyl en Jonas De Wachter stonden er toch enkele mooie namen aan de start.

Tijdens de 1.500 meter zwemmen maakte Pareyn samen met zijn 3MD ploegmaat Simon Van Langenhove en Monchy meteen een gat. Daarachter vormde zich een grotere groep met Jonas De Wachter, Joris Buyl en de 3PT-Solidpharma ploegmaats Lars Baeyens, Gianni Nauwelaers en Pieter Luyckx. 

Podium van de mannen in Berlare (foto: Lars Baeyens)
Podium van de mannen in Berlare (foto: Lars Baeyens)

Tijdens de 45 kilometer fietsen gingen Van Langenhove en Pareyn met hun twee ervandoor, nadat Wouter Monchy met technische problemen kampte. Zijn achterwiel kwam los. Hij kon het euvel zelf herstellen, maar kwam nadien in de achtervolgende groep terecht. Uit die groep viel ondertussen Joris Buyl weg, die de strijd moest staken met een gebroken spaak. De 3MD mannen konden met 3 minuten voorsprong wisselen voor het lopen. Monchy en Lars Baeyens waren nog 15 seconden weggereden van groep 2 en wisselden samen op de derde plaats.

 

Pareyn had ondertussen Van Langenhove meteen achtergelaten en liep naar een vlotte winst. Pamphiel is bezig aan zijn absolute doorbraak in 2018. Dit was reeds zijn 3de overwinning van het seizoen. Vorig jaar was hij ook al de beste in Berlare. Voor de tweede plaats werd het wel nog spannend. Lars Baeyens verraste zichzelf door eerst Wouter Monchy te lossen en vervolgens nog door te stomen naar Simon Van Langenhove. Baeyens werd tweede en Van Langenhove kon nog net Wouter Monchy afhouden voor plek 3.

Lies Vermont op het podium in Berlare (foto: Lars Baeyens)
Lies Vermont op het podium in Berlare (foto: Lars Baeyens)

Bij de vrouwen was Karlien Claus één van de grote favorieten, maar zij verliet vroegtijdig de wedstrijd. Daarna waren de ogen gericht op Mieke Suys, maar het was Lies Vermont die uiteindelijk de overwinning pakte voor de tweevoudige olympiër. Voor Lies Vermont was het haar allereerste overwinning ooit in een kwarttriatlon. Mieke Suys werd knap tweede op 52 seconden en Jitka Laurent pakte de derde plaats.

Donkmeer uitslag 2018