Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
IM Maastricht levert 8 Kona tickets op
Nieuws

IM Maastricht levert 8 Kona tickets op

Sebbe Verhaert Maastricht

U kon gisteren al uitgebreid lezen hoe een pak Belgische age groupers een mooie prestatie neerzetten in de Ironman van Maastricht. Voor een aantal was deelname aan het WK Ironman meteen duidelijk, de anderen moest nog even tot maandagmiddag wachten. Op de awards ceremony werden er uiteindelijk acht extra tickets aan Belgische triatleten uitgereikt voor het WK Ironman.

Er waren al 60 landgenoten zeker van deelname aan de moeder aller triatlons. Daar komen er nu nog eens acht bij. Maryanne Octave won de F40 categorie en verzilverde maandag haar ticket voor Hawaii. Ook F25 winnares Elien Janssen pakte haar slot. 

Bij de mannen volgden nog zes tickets. Pieter Sacré en Michel Bastien waren al zeker door winst in respectievelijk de M35 en M55 categorie. Alain Schutjes (5de bij de M45) en Joris Zaman (6de bij de M40) was de verrassing al iets groter. Ook zij mogen hun koffers pakken. En dan hadden we nog Sebastiaan Verhaert (3de bij de M40) en Koen Van Rie (2de bij de M45).

Koen Van Rie Maastricht

 

Voor Koen was het de tweede poging dit seizoen. In Bolton had hij zijn allereerste DNF ooit. Maar zijn maatje Bart Matthys alleen naar Kona laten gaan, dat was geen optie. En dus volgde zondag een nieuwe, succesvolle poging. Ook nu bleef hij niet gespaard van pech, met een haperende derailleur tijdens het fietsen. Hij moest de laatste klim zelfs omhoog lopen met de fiets, een “Froomietje” doen, zoals hij het zelf noemde. Maar in het lopen raapte hij een hoop atleten op. “Tweede in mijn age group en slot voor Kona is een feit. Samen met maatje Bart Mathys kunnen we ons opmaken voor een nieuw Hawaii-avontuur,” aldus Koen.

Sebbe Verhaert mag voor de tweede keer mee naar Kona. Dit keer gaat hij alleen naar het WK Ironman, maar de Sportoase-triatleet reserveerde meteen een kamer in het 3athlon.be huis vlakbij Alii Drive. Ook Sebastiaan twijfelde niet lang en nam maandagmiddag met veel plezier zijn ticket voor Kona aan. 

Voor de Belgische Ironman-atleten in Kona hebben we overigens goed nieuws. In het 3athlon.be huis logeert ook Tom Van De Keere van A Bloc, die voor een democratisch prijsje zorgt voor het in elkaar zetten en het afstellen van de tijdritfietsen. Bij Jim De Sitter kan je dan weer terecht voor professionele fotoshoots. Houd ons site in de gaten voor meer details. Wij kijken alvast enorm uit naar oktober 🙂