Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mooie strijd in de Kempen: duatlon Herentals en triatlon Rijkevorsel
Duathlon

Mooie strijd in de Kempen: duatlon Herentals en triatlon Rijkevorsel

Van Looveren Rijkevorsel
 
Dit weekend was er ook heel wat activiteit in de Kempen, met op vrijdag de duatlon van Herentals te midden het sportieve gebeuren van het tourcriterium van Herentals fietst en feest en op zaterdag de sprinttriatlon van Sint-Jozef Rijkevorsel. Jens Van Looveren en de jonge Lynn Vermeiren wonnen in Rijkevorsel. Topfavorieten Vincent Bierinckx en Lotte Claes pakten de duatlonzege in Herentals
 
Zoals elk jaar stond er heel veel volk aan de start in Rijkevorsel. Na 400 meter zwemmen kwam er een kopgroep van zes tot stand. De groep kon wel eens de groep Wuustwezel genoemd worden aangezien drie kwart van de koplopers uit de gemeente van Marc Herremans stammen. Vooral Stef Coninckx, Jens Van Looveren en Bart Van Looveren vielen vooraan op. In de achterhoede kwam een achtervolgende groep tot stand onder leiding van Wouter Wuilmus en Lander Sels. Die reden een gat van 1’30 toe net voor de wisselzone.
 
Bij het begin van het lopen was Jens Van Looveren meteen gaan vliegen en de concurrentie zag hem niet meer terug. Alleen Wouter Wuilmus naderde nog sterk, bleef lang op 15 meter hangen maar kreeg de kloof niet toe. Winst dus voor Van Looveren, een tweede plaats voor Wuilmus. Senne Bes liep naar een knappe 3e plaats.
 
Lynn Vermeiren Rijkevorsel
 
Bij de familie Vermeiren was het dubbel feest. Bij de Masters A (+40) won Kris Vermeiren, maar hij was vooral blij met de winst van zijn dochter bij de vrouwen. De eerstejaars juniore Lynn Vermeiren was de sterkste in 1u01’02. Ze haalde het voor Jolien Boonen, die duidelijk de smaak te pakken heeft. Jolien moest wel meer dan twee minuten toegeven op Lynn. Annet Nimeijer klopte Lisa Geets in de spurt voor de derde plaats.

Bierinckx en Claes in Herentals

Lotte Claes Herentals

In Herentals was het de afgelopen week feest, met als hoogtepunt Herentals Fietst, het natourcriterium waarin Peter Sagan de zege pakte. Een dag later, op vrijdagavond, ruimden de wielrenners baan voor de duatleten. Vincent Bierinckx en Lotte Claes startten er als topfavorieten en zij maakten de verwachtingen meer dan waar. Bierinckx haalde het met een halve minuut voorsprong op Bert Nietvelt. Pieter Dewulf werd derde. Lotte Claes bevestigde haar goeie conditie en won drie dagen na haar knappe derde plaats op Alpe d’Huez met overwicht Herentals Duatlont. Dyanne Verpaalen werd op meer dan drie minuten tweede en Laurien Billen was derde.