Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische militairen aan het feest in Duitsland
Nieuws

Belgische militairen aan het feest in Duitsland

38500075_401561613704067_7784735507988086784_n

Naar jaarlijkse traditie zakten onze Belgische militairen af naar het Duitse Warendorf om de er de Cism race te betwisten. Vorig jaar werd hier nog gestreden om de wereldtitel maar dit jaar was die eer weggelegd voor het Zweedse Lidkoping eerder in juni. Het #BelMilTriTeam liet dit jaar heel wat moois zien en ook in Duitsland waren ze gebrand op een goeie prestatie.

Nadat Belgie eerder al de overwinning greep in Luxembourg (met Hans Moonen, Pieter-Jan Penne, Bart Borghs en Christopher Loose) was het nu tijd aan verse namen om deze prestatie te evenaren. Deze keer werden Lowie Dewitte, Tom Verels en Laurent Nobels opgetrommeld om af te zakken richting Warendorf.

Na het zwemmen kwam de Pool Smeda als eerste uit het water. Op een kleine minuut volgde Lowie Dewitte die meteen alle registers open trok op een gat zo snel mogelijk te dichten. Ondertussen was Laurent Nobels ook bezig met een indrukwekkende remonte, hij kwam als 10de uit het water en baande zich een weg richting de top 3 waar hij onder andere landgenoot Tom Verelst opraapte.

1

Ondertussen had Lowie de loopschoenen aangetrokken en begon als leider aan de laatste run van 10km. Dewitte beet op de tanden en kon zijn voorprong op sterkere loper Nobels behouden. Met een bonus van meer dan een minuut boekte hij zo zijn eerste zege op de kwartafstand uit zijn carriere. Laurent Nobels zorgde voor een mooi Belgisch feestje door tweede te worden. De Pool Smeda mocht als derde mee op het podium. Ook onze 3athlon.be – sportoase reporter Tom Verelst deed zijn duid in het zakje in het landenklassement en met zijn vierde plaats werd Belgie dan ook de logische winnaar voor Polen en Duitsland.