Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3 triatletes in actie op EK, Axel Zeebroek co-commentator
Nieuws

3 triatletes in actie op EK, Axel Zeebroek co-commentator

Donderdagnamiddag mogen ook de triatleten aan hun EK beginnen. De hele week is er al veel aandacht voor de Belgische atleten in Glasgow en het EK atletiek in Berlijn. Dat triatlon deel uitmaakt van de European Championships kan dan ook een serieuze boost betekenen voor onze sport, ook in ons land. Met Claire Michel hebben we morgen namelijk een podiumkandidate. Bij de Sporza is het donderdag rekenen op de livestream, bij La Deux wordt de vrouwenwedstrijd gelukkig wel live op TV uitgezonden… Met Axel Zeebroek zelfs als co-commentator.

Op de Olympische Spelen in Peking zorgde Axel Zeebroek eigenhandig voor een boost in de populariteit van de triatlonsport door in de aanval te trekken tijdens de olympische triatlon, waarin hij uiteindelijk 13de werd. Hij is dan ook de geknipte persoon om naast presentator Martin Weynants plaats te nemen, en dat drie dagen na elkaar voor de individuele races op donderdag en vrijdag en voor de Mixed Team Relay op zaterdag.

Donderdag hoor je Axel Zeebroek aan het werk op La Deux vanaf 15 uur voor de vrouwentriatlon. Vrijdag geeft hij vanaf 17u40 commentaar bij de mannenwedstrijd en zaterdag start de live verslaggeving van de Mixed Team Relay om 18u50. Vrijdag en zaterdag zouden er op Sporza ook live beelden komen…

De vrouwen bijten donderdagmiddag de spits af in Glasgow, met drie Belgische triatletes aan de start. Hanne De Vet, Valerie Barthelemy en Claire Michel lijken er helemaal klaar voor. Hanne kijkt uit naar haar eerste elite EK, Valerie wil voor een nieuw goed resultaat gaan en Claire Michel mag zelfs dromen van een medaille, zo blijkt uit de interviews die Sporza had met onze drie triatletes:

Ook op Instagram zien de drie met veel vertrouwen en plezier uit naar het EK: