Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Maurten Drink Mix 320
Nutrition

Maurten Drink Mix 320

Test-BOX23-2-kopiera-svartvit_5e5d745bb8eba15c4cff4e4ab2704d4c

 

Als triatleet is het cruciaal om tijdens wedstrijden en lange trainingen je energie zoveel mogelijk aan te vullen. Het is echter niet makkelijk om voldoende gels in een wedstrijd naar binnen te spelen terwijl je je lichaam tot het uiterste drijft. Een drank gaat makkelijker naar binnen, maar eens er meer dan 40 gram koolhydraten per halve liter in een sportdrank zitten kan dit zorgen voor maag- en darmproblemen, absoluut te vermijden dus. Het Zweeds sportvoedingsmerk Maurten beweert de oplossing te introduceren om veel energie naar binnen te krijgen en dit zonder klachten.

GJ Actie (59)

Alleen drinken

De revolutionaire theorie van Maurten is gebaseerd op hydrogels: het wordt dus gedronken als water. Eens in de zure maag verandert het ‘water’ in een gel-achtige substantie om nog wat later in de minder zure darmen uiteen te vallen en pas dan de koolhydraten te laten vrijkomen. Door dit principe kan in de sportdrank 80 gram koolhydraten (in plaats van 40 gram) opgelost worden per 500 milliliter. Geen gels of repen meer naar binnen proppen dus maar ieder uur 500 milliliter Maurten en klaar! Maurten Drink Mix 320 “Sports Drinks Reinvented”! Of is er een catch?

 

Geen darmklachten

De magische hydrogels bieden inderdaad een oplossing voor de maagproblemen en dat is al heel wat! Maar eens in de darm barsten de hydrogels open en dan zit je plots met een hypertone drank die vocht naar je darmen trekt in de plaats van dat je lichaam het opneemt. Maurten vertelt echter niet hoe haar Drink Mix 320 zulke darmklachten vermijdt en dat is net datgene wat wij ons afvragen.  Wel kunnen we stellen dat dit goedje vlot naar binnen speelt en het is nog lekker ook. Iets heel belangrijk wanneer je al enkele uren in de weer bent.

dm320-start_d0a65153d5a713440418576f9f5292fa

Ien aan het woord

9433f7dd-89db-4712-b52a-2f2e518e0899-640x427Het product wordt gepromoot als het wondermiddel tegen maag- én darmklachten, maar vertelt enkel hoe het de maag ontziet. Als sportdiëtist heb ik mijn twijfels en zeker als we het hebben over een extreme duursport zoals triatlon waar de darmen het sowieso al zwaar te verduren krijgen. Ik moest dus mijn oor te luister leggen bij atleten die dit gebruiken. Hier hoorde ik enkel maar lovende commentaren tot dusver en over lastige bijwerkingen werd niet gesproken. Conclusie: Geef het een kans! Test het op je langste trainingen, waar je darmen het mogelijks al wat moeilijk krijgen. En onthoudt dat iedereen individueel verschillend is.

 

Meer info over Maurten of wil je het graag zelf eens uitproberen? Ga dan zeker eens langs bij onze partner Vedette Sport in Lier of bestel via hun webshop!