Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Diego Van Looy eerste Belgische man die EmbrunMan wint
Nieuws

Diego Van Looy eerste Belgische man die EmbrunMan wint

Na Tine Deckers vorig jaar was het opnieuw België boven in de Ebrunman. Deze keer was het Diego Van Looy die deze prestigieuze titel op zijn naam schreef. Hij is meteen ook de eerste Belgische man die zegeviert in deze zware wedstrijd.

Romain Guillaume op winstkoers

Als eerste over de lijn komen met een eindtijd van 9:45:54 en een fietstijd van bijna zes uur… Meteen kan je als kenner het kaliber van deze wedstrijd inschatten. De wedstrijd in de Franse Alpen staat bekend as een van de zwaarste triathlons ter wereld. Na de zwemproef klimmen de atleten de fiets op voor een helse tocht van een 180km met de col de L’Izoard als scherprechter. Bij het fietsen lag de Fransman Romain Guillaume lange tijd aan de leiding maar de zware inspanning en een foute inschatting bij het voedingsplan eisten zijn tol. Hij zou uiteindelijk verdienstelijk als achtste over de finish komen.

Diego Van looy neemt over

In de afsluitende marathon stond er geen maat op Diego Van Looy. Hij knokte zich naar de leidersplaats en zou die niet meer afstaand. Na een verbluffende run liet hij de eerste achtervolger bijna vier minuten achter zich en behaalde zo wellicht de mooiste zege uit zijn carrière. De Sloveen Kovacic en de Fransman Ouilleres flankeerden de jonge Belg van 27 op het podium. Voor Diego is het na zijn overwinning op de Israman eerder dit jaar zijn tweede internationale zege in de triathlon. Bij de dames ging de overwinning naar de Australische Carrie Lester.

Een van de andere Belgen, Timothy Van Houtem, moest na 100 meter in het water de strijd staken. Door een paniekaanval en hyperventilatieproblemen kon onze landgenoot nog onmogelijk verder. Nicolas Auverdin had wel een goeie wedstrijd en werd knap tiende.