Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alle podia op het BK op een rij
Nieuws

Alle podia op het BK op een rij

Dat de winst op het BK in Izegem naar Valerie Barthelemy en Tim Van Hemel gingen hoeven we jullie niet meer mee te delen. Uiteraard werd er ook om het Belgische goud gestreden binnen de verschillende categorieën. Daarop lijsten we nog eens alle podia op van het voorbije BK.

BK U23

Bij de heren ging de overwinning naar Neal Van Van Vaerenbergh die naast het algemene brons dus ook met een goede medaille terug naar huis mocht. Hij haalde het voor een sterke Yorben Verboven, die ondanks zijn 19 jaar toch al bij de grote jongens van start ging. Antonio Hernaert, de runner-up van het BK vorig jaar, mocht bij de beloften als derde mee op het podium.

DSC01620

Bij de dames kregen we een spannende strijd tussen Amber Rombaut en Kiara Lenaertz. Door het wegvallen van Hanne De Vet met een valpartij en lekke band (later zou ze ook gediskwalificeerd worden door het aannemen van een ander wiel, wat ze overigens zelf spontaan kwam melden bij de referees) kregen we dus een tweestrijd. In de laatste 10 km toonde Lenaertz zich de sterkste loopster en kroonde zich zo tot Belgisch kampioene voor Amber Rombaut. Britt Heirman haalde brons.

DSC01617

BK Masters A

Bij de heren boven de 40 zagen we Bert Verbeke als eerste op het podium. Met een stevig zwem- en fietsnummer legde hij de basis voor zijn latere zege. Fabrice Cuipers kwam nog sterk opzetten in de laatste run maar kwam finaal een halve minuut te kort om Bert nog te bedreigen. Kris Vermeiren eindigde als derde met eveneens een zeer stevige laatste 10km. Steven Scherpereel, die op het EK in Glasgow nog vierde werd, verdween door een lekke band uit de wedstrijd.

DSC01623

Bij de dames lag Gina De Boeck lange tijd aan de leiding. Ze sprong als eerste van de fiets en maakte zo jacht op de Belgische titel. Liesbeth Wouters was de enige die de achterstand nog kon beperken en maakte al lopende meteen jacht op de Brugse atlete. Na een stevig loopnummer nam Liesbeth de leiding over en greep zo de Belgisch titel. Gina De Boeck dus op twee en Katrien Decanniere mocht als derde dame mee op het podium.

DSC01621

BK Masters B

Bij de heren van 50 lag William Didier perfect op schema om zijn titel binnen deze categorie te verlengen. Enkel Ludwig Lambrechts kon de militair volgen op de fiets en samen begonnen ze aan de 3 ronden lopes doorheen Izegem. Lambrechts bewees echter over nog frissere benen te beschikken en snelde zo naar zijn derde Belgische titel van het seizoen (na eerder goud op de sprinttriatlon en het BK halve) voor William Didier. In de achtergrond knokte Bart Dewitte zich naar de derde plaats.

DSC01628

Op Francoise Theate stond geen maat bij de dames vanaf 50 jaar. Zij nam van bij het zwemmen resoluut de leiding en zou die niet meer uit handen geven. Inge Couck kwam als tweede over de streep dus kon zij beginnen aan een dubbel ‘zilveren’ feestje nadat haar dochter, Charlotte Deldaele, eerder al een zilveren medaille wegkaapte. Natalie Coomans mocht op het podium pronken met de bronzen medaille.

DSC01625

BK Masters C

Bij onze meest ervaren categorie waar de heren van boven de 60 met elkaar de strijd aangingen kregen we een zeer spannende strijd. Slecht 2 minuten scheidden de eerste drie heren. Grote favoriet Filip Colpaert viel uit. Uiteindelijk was het Luc Geerts die als eerste over de streep kwam. Hij begon als 2de aan de loopproef maar kon leider Hans Fauvart alsnog bijbenen en achterlaten. Hans Fauvart nam zo het zilver. Phillippe Meyrant kwam nog sterk opzetten en graaide zo de laatste podiumplaats mee.

DSC01630