Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sofie Goos ondanks slechte dag toch 9de in IM Kalmar
Nieuws

Sofie Goos ondanks slechte dag toch 9de in IM Kalmar

Sofie Goos IM Kalmar

Sofie Goos is zaterdag 9de geworden in de Ironman Kalmar. Na een paar maanden blessureleed en een nieuwe opbouw via een paar Belgische wedstrijden (Oudenaarde en Aarschot) voelde ze zich opnieuw klaar voor een volledige triatlon. Het werd de Zweedse Ironman waarin vorig jaar Jolien Lewyllie won. Dit jaar werden er opnieuw pro’s toegelaten bij de vrouwen. Sofie had geen superdag maar zette op karakter door en pakte toch een top-10 plaats.

La Goos begon sterk aan de wedstrijd in Kalmar met een vrij goed zwemnummer. De Sportoase-Brunel triatlete stapte als vijfde op de fiets. Corinne Abraham ging op de 180 km fietsen stevig te keer. Met een fietstijd van 4u34’32 zette ze de meeste tegenstanders op stevige achterstand. Sofie Goos volgde als 8ste op de fiets op 28 minuten van Abraham, maar op korte afstand van onder andere de afscheid nemende Sonja Tajsich.

In de marathon kreeg Sofie het zwaar en ze vond nooit de loopbenen van het begin van het seizoen. Op karakter liep ze nog naar de negende plaats in 9u47’03.

De winst ging naar Corinne Abraham die een supersnelle wedstrijd op haar naam schreef in een indrukwekkende 8u45’06.