Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Winnares Sterke Peer wil wereldkampioene veldrijden worden
Multisports

Winnares Sterke Peer wil wereldkampioene veldrijden worden

Shirin Van Anrooij veldrijden

Marc Herremans en jong talent, het is altijd een geslaagde combinatie. En dus zien wij wel wat in het project ‘Shirin2020’. In 2020 vindt het allereerste WK voor juniores plaats bij de vrouwen in het veld en dat jaar wil Shirin Van Anrooij een gooi doen naar de wereldtitel veldrijden. Oud-wereldkampioen motorcross Joël Smets mocht haar grote plannen aan het publiek openbaren. En wij waren vooral blij dat Shirin voorlopig blijft geloven in de combinatie cyclocross in de winter en triatlon in de zomer. Zodat ze zeker volgend jaar augustus haar titel in de Sterke Peer triatlon in Wuustwezel kan verdedigen.

Opvallend… Een paar dagen na haar knappe overwinning in de Sterke Peer triatlon in Wuustwezel, werd Shirin Van Anrooij in een ander pak gehesen: een witte wieleroutfit met Cecemel en onder andere Sportoase als sponsoren. Daar zitten dus als overeenkomsten met het 185-triatlonteam. Shirin maakt sinds 2018 deel uit van het Belgische triatlonteam. Ze is nog maar 16 maar een alleskunner. En ze wil voorlopig sporten blijven combineren, vertelde ze aan Wielerverhaal.com.

Shirin Van Anrooiij Joel Smets

“Ik heb van jongs af aan al die sporten (triatlon, veldrijden, atletiek) beoefend en ik ben ook in al die sporten vrij sterk doorontwikkeld”, zegt de Zeeuwse. “Daarom wil ik ze graag blijven combineren. Misschien dat zich later wel een keuze zal opdringen, maar dat is zeker tot 2020 nog niet het geval. Ik blijf het graag combineren, al maak ik wel bepaalde overwegingen. Zo focus ik in de winter vooral op veldrijden, in de zomer op triatlon.”

In het veldrijden werken Marc Herremans en Shirin Van Anrooij naar een belangrijk doel. In 2020 krijgen de meisjes juniores voor het eerst een eigen wereldkampioenschap veldrijden. Dat vindt plaats in het Zwitserse Dubendorf. De missie van de Belgisch-Nederlandse samenwerking is duidelijk: wereldkampioen worden in 2020…