Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
David De Grooff hervat competitie met zege in Willebroek
David De Grooff wint de Grote Prijs van Willebroek (foto: Grote Prijs van Willebroek)
Nieuws

David De Grooff hervat competitie met zege in Willebroek

David De Grooff wint de Grote Prijs van Willebroek (foto: Grote Prijs van Willebroek)
David De Grooff wint de Grote Prijs van Willebroek (foto: Grote Prijs van Willebroek)

David De Grooff en Shelsea Weyn hebben de Grote Prijs van Willebroek op hun naam geschreven, een kwarttriatlon aan het water van Hazewinkel. Voor David De Grooff was het zijn eerste wedstrijd in maanden en een mooie test richting zijn grote afspraak van het jaar: het WK Ironman in Kona. Shelsea Weyn had in de eerste helft van het seizoen een paar keer last van het ‘net-niet’ syndroom, maar pakte in Willebroek een verdiende overwinning.

Na 1.000 meter zwemmen kwam thuisfavoriet Jonas De Wachter als eerste uit het water, gevolgd door David De Grooff. Die nam al snel het voortouw in het fietsen en ook Gijs Van Ranst rukte op naar voor. In het lopen bleef De Grooff uit de greep van Van Ranst. David pakte de overwinning in een vlotte 1u43’52. Gijs werd tweede in 1u45’22 en Bert Nietvelt pakte de derde plaats in 1u45’39. Jonas De Wachter werd vierde. Opvallend: het volledige podium werd in Willebroek bezet door twee atleten die in oktober aan de start staan van het WK Ironman en een derde die vorig jaar finishte in Kona.

“Dit was mijn eerste race na Ironman Nice twee maanden geleden,” vertelde David. “Na wat decompressie de afgelopen weken was het nog wat zoeken naar het goeie wedstrijdritme. Over het algemeen ben ik tevreden met mijn race, al voelde ik wel dat ik nog een aantal procenten te kort kom. Maar de conditie is terug stijgende en we hebben nog acht weken de tijd om terug in topvorm te staan op The Big Island. En over twee weken nog wat wedstrijdritme opdoen in de triatlon van Balen,” aldus David.

Vrouwenpodium met Vanessa Cuyvers, Shelsea Weyn en Tinny Dams (foto: Grote Prijs van Willebroek)
Vrouwenpodium met Vanessa Cuyvers, Shelsea Weyn en Tinny Dams (foto: Grote Prijs van Willebroek)

Bij de vrouwen leek Shelsea Weyn op weg naar een vlotte overwinning. Na een mindere zwemproef, begon ze als tweede aan het fietsonderdeel. Ze probeerde leidster Jessy Wouters terug te pakken en haar voorsprong op Vanessa Cuyvers uit te bouwen, maar de BRTC triatlete verloor weinig tijd in het fietsen en bleef zo uitzicht hebben op Weyn. In het lopen zakte Jessy Wouters terug naar de tweede plaats en ging Shelsea Weyn aan de leiding. Maar op de tweede plaats kwam Vanessa Cuyvers nog sterk opzetten. Ze naderde tot op een minuut maar Shelsea hield de koppositie vast en won in 2u02’19. Vanessa Cuyvers pakte 50 seconden later de tweede plaats. Tinny Dams van Trinity werd verrassend derde in 2u05’41.

“Het zwemmen verliep alles behalve vlot,” legt Shelsea uit. “Dit gezien de startlijn alles behalve eerlijk was en ik dus met een achterstand moest vertrekken. Meteen was ik een snellere dame kwijt en was het kwestie van achtervolgen. Na het zwemmen kwam ik als tweede dame uit het water, dit op 1 minuut van de eerste dame. Dan maar de fiets op en gas geven voor vier rondjes fietsen. Ronde per ronde kon ik dichter komen op de eerste dame. Na een goede fietsproef kon ik tot op 20 seconden van Jessy Wouters komen. Dit gaf toch de nodige energie om aan de 10 km lopen te beginnen. Al na 2 km kon ik de leiding overnemen en het houden tot aan de finish. En dat geeft me best wel een tevreden gevoel,” aldus de triatlete van Betric.

In Sport op Zondag op regionale zender RTV kan je vanaf 15’30 de reportage zien van de Grote Prijs van Willebroek, waarbij we het onze naamgenoot Maxim Cleemput overigens niet kwalijk nemen dat hij er Thijs Van Ranst en Bert Rietvelt van maakte in zijn commentaar 😀

Op de facebookpagina van de Grote Prijs Willebroek vind je het volledige foto-album van de wedstrijd.