Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zilveren Charlotte Mensaert niet naar Kona: “Examens gaan voor”
Nieuws

Zilveren Charlotte Mensaert niet naar Kona: “Examens gaan voor”

Charlotte Mensaert IM Kalmar

Naast de karaktervolle prestatie van Sofie Goos in de Ironman Kalmar was het ook uitkijken naar andere Belgen bij de age groupers. Het beste resultaat kwam van Charlotte Mensaert. Zij finishte in de Zweedse Ironman in 10u31’59 en dat leverde haar een knappe tweede plaats op de bij F25, maar helaas geen slot voor het WK in Kona. “Ik heb jammer genoeg mijn eindexamens op de politieschool in oktober en kan dus niet naar Hawaii,” vertelde ze. Naast Charlotte finishte ook haar vriend Jurgen Vercarre en haar papa Johan in Kalmar.

Jurgen Vercarre mikte op een sub-10 uur finish. “Hij zat perfect op schema om dat doel te verwezenlijken, maar de laatste 8 km kreeg hij het zwaar. Hij begon weg te draaien en dan ging het licht uit. Hij haalde nog wel de finish in 10u21’37 en ik ben dan ook trots op hem. En natuurlijk ben ik ook erg fier op mijn papa Johan die in 10u46’48 finishte (goed voor een 27ste plaats bij de M50 – redactie),” vertelt Charlotte.

 

Papa Johan Mensaert, dochter Charlotte Mensaert en vriendje Jurgen Vercarre in Kalmar
Papa Johan Mensaert, dochter Charlotte Mensaert en vriendje Jurgen Vercarre in Kalmar

Over haar eigen wedstrijd was ze natuurlijk tevreden. “Dit is inderdaad een geweldig gevoel,” legt de Midlon-triatlete uit. “Ik heb de wedstrijd perfect kunnen doseren van begin tot einde. En dat was niet evident. Eigenlijk heb ik mezelf verbaasd op de volledige afstand, want door het volgen van de politieschool was de voorbereiding verre van ideaal. Daardoor kan ik jammer genoeg ook geen slot nemen voor Kona. De eindexamens vallen in oktober, samen met het WK Ironman. Maar de emoties aan de finish van mijn papa maakten veel goed,” aldus Charlotte.