Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vanderplancke aanvalsleider van TRIGT in T3 Viersel
Nieuws

Vanderplancke aanvalsleider van TRIGT in T3 Viersel

T3 Viersel Erwin VDP
Individuele podium in Viersel (foto: Annelies Breine)

De voorlaatste manche van de T3 Team Triathlon Series in Viersel leverde een pak spektakel op, met Erwin Vanderplancke als aanvalsleider van een bijzonder sterk blok van TRIGT. ‘Les Trigtois’ eindigden met vijf bij de eerste tien en pakten dan ook oververdiend de ploegenoverwinning. Zij gaan als leider naar de slotmanche op de Lilse Bergen over een maand. En Erwin Vanderplancke mag met vertrouwen naar de Grand Final in Gold Coast afzakken.

Vanderplancke is de man in vorm op dit moment. Hij werd vorige week zaterdag 10de in de World Cup van Lausanne, pakte een dag later de tweede plaats in Weiswampach en liep in Viersel naar de overwinning na een hele wedstrijd lang in de spits te strijden. Erwin maakte deel uit van een kopgroep van zes, met Alexis Krug, Tom Suetens, Peter Denteneer, Tuur Lemmens en Thomas Jurgens. Die had alweer pech en kwam op karakter met de fiets op de schouder de wissel ingelopen en zou 46ste worden.

Trigt wint voor KTT en Atriac (foto: Annelies Breine)
Trigt wint voor KTT en Atriac (foto: Annelies Breine)

De andere vijf leiders pakten een kleine voorsprong op een grote groep achtervolgers en Erwin Vanderplancke begon als eerste aan de 5 km lopen. Eerst volgden Peter Denteneer, Alexis Krug en Tom Suetens maar Erwin liep steeds verder weg en pakte een oververdiende zege. Niet met de beste looptijd want Pierre Balty liep nog zeven seconden sneller en haalde de tweede plaats binnen. Belgisch kampioen halve triatlon Alexis Krug werd derde en Tom Suetens pakte voor eigen volk de vierde plaats. Arnaud Mengal werd vijfde. Met Peter Denteneer op 6, Edouard Verstraete op 9, Dylan Magnien op 10 en Michael Rosu op 14 pleegden de zes TRIGT-atleten een ware staatsgreep.

Het team uit Doornik won het dagklassement en bouwde zijn voorsprong in de tussenstand uit tot 17 punten op Atriac Antwerpen. LTTD Oilservice staat op plaats 3 met 161 punten, slechts 1 puntje hoger dan KTT Zamaro Wilier die 160 punten tellen. SP&O Mechelen trekt naar de Lilse Bergen met 153 punten op de vijfde plaats. Over vier weken vindt in Lille de finale plaats van de Belgische teamcompetitie.

Klaar voor Gold Coast

Erwin Vanderplancke was uiteraard tevreden. “Ik zit al een paar weken met de juiste conditie. Eerst vorige week al Lausanne en Weiswampach en vandaag een perfecte wedstrijd,” vertelt de winnaar van de voorlaatste T3 manche. “Ik was meteen goed mee en ook in het fietsen ging het vlot. Maar dat ik vandaag ook zo sterk zou lopen, vond ik ook wel verrassend. En de ploeg, tja… We hadden voor de wedstrijd al lachend gezegd dat we met 6 voor de top-20 zouden gaan. En dat is gelukt. Met dank ook aan ‘Blanke Keniaan’ Pierre Balty… Heeft die 7 seconden sneller gelopen dan ik? Chapeau… Het ziet er goed uit voor de eindzege in de T3 maar of ik er ook bij zal zijn in de finale op de Lilse Bergen is nog maar de vraag. Ik wil deze vorm graag verzilveren in de Grand Final in Gold Coast. En hopelijk raak ik dan op tijd terug voor de T3 in Lille,” aldus Erwin. 

Viersel T3 2018