Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts na winst in Viersel: “Nu alles op Hawaii”
Bart Aernouts was duidelijk de beste fietser in Viersel (foto: Chris Hofkens)
Nieuws

Bart Aernouts na winst in Viersel: “Nu alles op Hawaii”

Bart Aernouts was duidelijk de beste fietser in Viersel (foto: Chris Hofkens)
Bart Aernouts was duidelijk de beste fietser in Viersel (foto: Chris Hofkens)

Bart Aernouts startte zaterdag als topfavoriet in de kwarttriatlon van Viersel, een laatste snelle, intensieve prikkel alvorens hij de laatste rechte lijn inzet richting het WK in Hawaii. In Viersel kreeg hij flink wat tegenstand van thuisfavoriet Tom Suetens in een lastige wedstrijd. 3athlon.be sprak met Bart na zijn overwinning. Inclusief verslag en reactie van winnares Charlotte Deldaele bij de vrouwen…

Tom Suetens had een duidelijke strategie en ging er in het zwemmen indrukwekkend hard tegenaan, samen met Adam Lambrechts. Ze zetten de verzamelde concurrentie op grote achterstand. Het verschil met Bart Aernouts bedroeg 3’20. Suetens heeft niet voor niets de bijnaam TurboTom. Op het lange rechte stuk voorbij de finish kwam hij tegen meer dan 50 km/uur voorbij gevlamd. Maar Bart Aernouts deed daar nog een schepje bovenop. Of zoals Kasper Lagae het verwoordde: “Ik keek op mijn teller en zag dat we met de wind in de rug 60 km/uur reden. Op dat moment kwam Bart Aernouts echt voorbij gevlogen. Ik probeerde heel even zijn spoor te volgen maar zelfs tegen 60 was dat onmogelijk,” aldus ‘Phil’. Lagae zou vierde worden, achter Sven Strijk.

Aan het einde van de 40 km fietsen had Bart Aernouts het verschil met Suetens teruggebracht tot 50 seconden. In de eerste ronde van de 10 km lopen kon Tom nog een mooie voorsprong vasthouden maar in de slotfase kwam de BMC-Vifitsport pro-atleet nog voorbij gelopen. Aernouts won knap in 1u51’14. Twintig seconden later was Tom Suetens erg blij met de tweede plaats voor eigen volk.

Bart Aernouts sprak voor de camera van 3athlon.be (met dank aan cameravrouw van dienst Jolien Lewyllie) over een lastige wedstrijd. “Het was lastig, door de wind. Als sporter zijn we wat gewoon, maar deze deed toch wat pijn. Het gevoel bij het fietsen was goed, maar ik werk ook al een hele tijd aan het fietsen richting Hawaii. Na de Ironman van Hamburg heb ik wat minder getraind, maar wel intensiever. Deze wedstrijd was overigens het einde van die korte intensieve periode. Vanaf nu is de focus volledig op Hawaii, met lange, rustige trainingen.” We wilden ook nog weten of de nieuwe look van Bart, met baard, blijft in Kona. “Nee, vandaag was het was kouder en die baard is goed tegen de kou. Maar in Kona ga ik ervoor zorgen dat ik het niet te warm ga krijgen,” aldus een lachende Aernouts. Zet zeker je ondertitels aan bij de video hieronder 🙂

Dij de vrouwen kregen we, in een aparte wedstrijd, heel wat minder spanning. Charlotte Deldaele trok de goeie vorm door na haar tweede plaats op het BK in Izegem en ging van start tot finish aan de leiding. Ze fietste meer dan vijf minuten weg van de achtervolgsters en bouwde die kloof uit tot meer dan zeven minuten. “Ik lag de hele tijd alleen op kop en kreeg nauwelijks tussentijden door, dus ik ben blijven doorgaan ook al was de kloof al duidelijk gemaakt. Maar voor mij was het een doorgedreven training en zelfs in het lopen ben ik nog eens lekker diep gegaan. Dit was al een intensieve periode maar voorlopig is er nog geen rust. Ik doe nog twee wedstrijden in het Grand Prix circuit met mijn Franse club en tussendoor kom ik aan de start in de triatlon van Ieper,” aldus Charlotte. Zij won in 2u00’48. Charlotte Verhaegen kwam in 2u08’17 als tweede binnen en Ines Van Troyen pakte de derde plaats.

Charlotte Deldaele Viersel

Bij de masters won Kris Vermeiren met een snelle loopproef. De sprinttriatlon was dan weer een prooi voor Lore Vanclooster en de verrassende Joran Driesen, die Jens Van Looveren klopte.

Viersel 2018