Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verstuyft ondanks straftijd 8ste, Belgen met 150 in 70.3 Vichy
Katrien Verstuyft ontgoocheld door tijdstraf in Vichy (foto: Peter Croes)
Nieuws

Verstuyft ondanks straftijd 8ste, Belgen met 150 in 70.3 Vichy

Katrien Verstuyft ontgoocheld door tijdstraf in Vichy (foto: Peter Croes)
Katrien Verstuyft ontgoocheld door tijdstraf in Vichy (foto: Peter Croes)

Katrien Verstuyft is zaterdag 8ste geworden bij de pro’s in de 70.3 Ironman van Vichy. Er had wellicht veel meer ingezeten, maar de ex-Belgische kampioene halve triatlon moest vijf minuten in de penalty tent doorbrengen. Verstuyft was niet de enige Belgische die een topprestatie neerzette. Met 150 waren de Belgische age group triatleten. Antoine Didier was de snelste van alle Belgen, maar achter hem volgden nog 6 landgenoten die een medaille pakten.

De tweedaagse in Vichy leek dit jaar populairder dan ooit en niet alleen wat betreft de Belgen. Het was dan ook onvermijdelijk dat er veel pelotons zouden rondfietsen. Dat leverde veel kritiek op en natuurlijk ook een aantal onterechte kaarten, maar ja, je kan geen heel peloton van 120 man gaan beboeten, toch? Ondanks het vele draften genoten de meeste Belgen wel, getuige hun sterke prestaties.

Katrien Verstuyft was de enige pro uit ons land op de halve afstand. De winnares van de Challenge van Praag moest deze keer vrede nemen met een achtste plaats. Voor Katrien was het een weerzien met een voormalige concurrente op de olympische afstand. Lisa Norden was de snelste zwemster en stapte na 25’25 uit het water. Katrien moest daar al 3’24 toestaan op de Zweedse topper. Op de fiets wist Katrien het verschil te beperken. Ze rukte op naar de zevende plaats op 4’25 van Norden. Door een tijdstraf van vijf minuten viel Katrien uit de top-10 weg na het fietsen. Maar ze knokte knap terug naar de 8ste plaats op 15′ van de winnares. Dat was niet Lisa Norden maar wel een sterk lopende Helle Frederiksen. Helle won Vichy in 4u11’27. Jocelyn McCauley werd tweede en Lisa Norden was derde. Katrien Verstuyft werd 8ste in 4u26’38.

Slachtoffer van Frans patriotisme

“Ik heb niet gestayerd,” klonk het ferm bij Katrien. “Van verschillende mensen had ik al gehoord dat Franse scheidsrechters wel eens hun Frans patriotisme bovenhalen als het op het geven van penalties aan buitenlanders aankomt. Ik zat vandaag in de IM70.3 van Vichy achter de verkeerde (Franse) atlete en kreeg op 15 km een penalty van 5’ aangesmeerd. Compleet uit de lucht gevallen, vroeg ik de scheidsrechter waarom, maar daar kreeg ik geen antwoord op. Bij aankomst aan de eerstvolgende penalty tent op km 22 stond de verantwoordelijke scheidsrechter nog aan de overkant van de straat en was duidelijk niet op de hoogte gebracht. Dus tegen dat de timer ingedrukt ging, zal er wel al iets meer tijd overgegaan zijn. Eenzaam en in een mentale strijd met mezelf, werkte ik de overige kilometers af, afvragend of het zin had om uit te doen. Ik besloot karakter te tonen en met een aardige halve marathon kon ik nog 2 plaatsen opschuiven naar plaats 8. Niet het verhoopte resultaat, maar wel een mentale overwinning om toch dat finisher shirt te halen. Op naar de volgende! Come back stronger!” aldus Katrien.

Antoine Didier beste Belg

Bij de mannen won Maurice Clavel in 3u46’17 met ruim zeven minuten voorsprong op Colin Norris. De Italiaan Mattia Ceccarelli verloor meer dan 12 minuten. Beste Belg was Antoine Didier. Hij was de 10de age grouper en pakte de 22ste plaats overall. Het leverde de winnaar van de halve triatlon van Maredsous een knappe tweede plaats op in de M25 categorie.

Elke Dom pakt goud

Bij de Belgen vielen er vooral bij de vrouwen veel medailles te noteren. Elke Dom mag dan wel het gros van haar tijd doorbrengen als kinesiste in Monaco, ze is nog altijd op en top Belgische én een sterke triatlete. Ze werd 20ste bij de vrouwen overall en won haar F40 categorie in 4u51’54. Ze werd nog voorafgegaan door Lies Vermont, die 15de werd overall en zilver behaalde bij de F30. Florence Goffinet werd 3de bij de F40. De laatste medaille was voor Robert Leper die derde werd bij de M60.

Verder zagen we nog sterke prestaties van een aantal straffe Belgen. Olivier Cornelis was de derde snelste Belg in 4u25’40. De manager van Cornelis Bedding werd ondanks een mindere dag toch nog 9de in zijn categorie. Bart Becquaert gaf nog maar eens het goeie voorbeeld aan al die atleten die hij traint met een 7de plaats in zijn age group. Jeffrey Herrebaut (10de) en Jan Poppe (8ste) waren ook goed voor een top-10 plaats. Maar wij waren vooral ook onder de indruk van Romeo Glorie die 6de werd in zijn categorie. Helene Van der Massen werd 5de en Mariska Breyne 8ste.

En dan nog de 3athlon.be atleten 

Yasmine Willems in de 3athlon.be kleuren in Vichy (foto: Peter Croes)
Yasmine Willems in de 3athlon.be kleuren in Vichy (foto: Peter Croes)

En verder waren wij natuurlijk blij met de finish in 5u44’38 van Didier Willemssens, onze 3athlon.be fotograaf vorig jaar in Hawaii, al had hij zelf op beter gehoopt en op 5u30 gemikt. Tot slot was er nog de fantastische Yasmine Willems die in het mooiste pakje ter wereld over de streep kwam en in 5u22’57 de Sportoase-3athlon.be kleuren met verve verdedigde. Peter Croes en wijzelf dus supertrots op Yasmine!