Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vandendriessche in Zuid-Afrika: “Nu is het voor echt…”
Nieuws

Vandendriessche in Zuid-Afrika: “Nu is het voor echt…”

Koen Jansen Kenneth Vandendriessche Zafrika

Op het wereldkampioenschap 70.3 Ironman in Zuid-Afrika starten zondag twee Belgische triatleten bij de pro’s: Pieter Heemeryck en Kenneth Vandendriessche. De ploegmanager van Kenneth bij het Belgische Itzu Triteam doet zelf ook mee als age grouper. En dus vroegen wij aan Koen Janssen om een kort interview te houden met Kenneth. Die lijkt er klaar voor maar stelt zich vragen bij het parcours. “Het fietsen lijkt misschien gemakkelijk met slechts 600 hoogtemeters maar ik denk dat het toch zwaar gaat worden…”

Voor Kenneth Vandendriessche mag het WK 70.3 in Zuid-Afrika dan geen hoofddoel zijn, hij wil er wel het beste van maken. Volgend jaar wil hij pieken naar het WK 70.3 in Nice, op zijn parcours. Maar hij beseft niettemin dat hij zondag aan de start van een WK staat;

“Ik voel me goed. Mocht ik me nu niet goed voelen, dat zou niet in orde zijn. Maar het is hier ook wel echt super. Het is een WK en dat zie je aan alles. Met de spanning zat het de eerste dagen wel goed, maar nu heb ik de pro-briefing gehad en dan weet je: het is nu voor echt. Dan zit je allemaal samen in een kamer en dan weet je, zondag zijn dit allemaal je tegenstanders. En dan wil je er natuurlijk vol voor gaan.” De Itzu-atleet neemt het zondag op tegen een pak kleppers zoals onder andere Alistair Brownlee, Ben Kanute en Javier Gomez, jongens die elkaar kennen van de World Triathlon Series.

Koen Janssen wil van Kenneth ook weten hoe het parcours is volgens hem, want volgens de Itzu team manager kan het water best wel ‘choppy’ zijn. “Voor zover ik het al kunnen doen heb, ziet het fietsparcours er goed uit. Iedereen zegt dat het redelijk gemakkelijk is, met slechts 600 hoogtemeters. Maar als de wind hier opkomt en de wind komt van over zee dan wordt het toch zwaar. Maar voor mij is dat goed. Het lopen is vlak, heen en terug op een grote baan. En dat zwemmen, tja… Als de zee zoals nu is, dan is het gewoon vlak. Laten we hopen dat dat zo blijft. Maar dat kan hier dus anders zijn.”

Kenneth Vandendriessche had er een lange reis opzitten toen hij als een van de eerste Belgen deze week arriveerde in Port Elizabeth. Koen Janssen is er ook al een paar dagen en greep de gelegenheid aan om op safari te gaan, maar dan wel met een dikke trui aan. “Het kan hier behoorlijk fris zijn rond deze tijd van het jaar en het wordt hier ook een stuk sneller donker dan bij ons. Gisteren zijn we nog gaan zwemmen in water van zo’n 13 graden en de omgevingstemperatuur is ’s ochtends niet veel hoger. Maar verder is het hier wel fantastisch,” aldus Koen.