Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tondeur tweede in Gerardmer XL, drie mannen in top-10
Nieuws

Tondeur tweede in Gerardmer XL, drie mannen in top-10

Geen WK 70.3 Ironman voor Alexandra Tondeur, wel de Gerardmer XL triatlon, en dat leverde een nieuwe podiumplaats op. Alexandra The Great werd tweede achter een sterke Camilla Pedersen in de halve triatlon (1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen). Bij de mannen kregen we een verrassende winnaar, al kennen ze hem in Gerardmer al langer. Tom Lecomte won voor de derde keer in Gerardmer en schreef geschiedenis. Hij is de eerste die alle afstanden ooit wist te winnen, maar dat hij het in de XL zou halen van Andi Boecherer was toch een verrassing. Sven Van Luyck viel net naast het podium.

Voor Alexandra Tondeur werd het een zware wedstrijd, vooral mentaal. Maar de steun van het publiek en dan vooral de vele Belgische supporters brachten haar toch naar een mooie tweede plaats. Want aan winnares Camilla Pedersen was niks te doen. De Deense won overtuigend in 4u55’28. Alexandra The Great kwam na 5u03’52 als tweede binnen. Jeanne Cologne werd derde in 5u06’11. Elisabetta Curridori, de partner van Jim Thijs, werd knap zesde in 5u13’03. Twee minuten later kwam Stefanie Adam als achtste binnen. 

Van Luyck, Balty en Van Houtem in top-10

Bij de mannen begon Andi Boecherer sterk met een snel zwemnummer. Hij bleef in het fietsen aan de leiding maar zag Tom Lecomte dichterbij komen en ook Sven Van Luyck rukte op in de 90 km op een zwaar parcours. Waar iedereen verwachtte dat Boecherer het af zou maken in de halve marathon, was het de 22-jarige Tom Lecomte uit Strassbourg die de overwinning pakte met een halve marathon van 1u17’36. Hij won de Gerardmer XL, nadat hij de vorige jaren ook al de Decouverte en de OD had gewonnen, in 4u21’50. Andi Boecherer werd in 4u23’12 tweede. Albert Moreno pakte de derde plaats in 4u26’40. En Sven Van Luyck was de beste Belg op de vierde plaats in 4u30’03. Ook Pierre Balty deed het uitstekend. Minder dan een week na zijn supersnelle run en knappe tweede plaats in Viersel stormde hij in Gerardmer naar de 7de plaats in 4u35’40. Timothy Van Houtem was de derde Belg in de top-10. Hij werd 8ste in 4u36’35.