Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sara Van De Vel: “Blij met titel, maar zure 29 seconden…”
Sara Van De Vel loopt naar het goud in haar categorie in Zuid-Afrika (foto: Dirk Van De Vel)
Nieuws

Sara Van De Vel: “Blij met titel, maar zure 29 seconden…”

Sara Van De Vel loopt naar het goud in haar categorie in Zuid-Afrika (foto: Dirk Van De Vel)
Sara Van De Vel loopt naar het goud in haar categorie in Zuid-Afrika (foto: Dirk Van De Vel)

“Ik denk dat ik nog moet beseffen dat dit echt wel een knappe prestatie is, als tweede 70.3 wedstrijd ooit. Die 29 seconden smaken toch nog even zuur…” De reactie van Sara Van De Vel spreekt boekdelen na haar fantastische prestatie op het WK 70.3 Ironman in Zuid-Afrika. De triatlete van Atriac Antwerpen won overtuigend haar categorie maar ze kwam 29 seconden te kort voor de wereldtitel overall bij de amateurs. Haar reactie…

“Mijn age-group moest als voorlaatste age-group starten,” vertelt Sara ons vanuit Port Elizabeth. “Dat was een beetje jammer, want dit was al meer dan een uur en een kwartier na de pro’s. Met de wind in Port Elizabeth kan dat een wereld van verschil betekenen. Gelukkig viel dat verschil vandaag nog mee.”

“In het zwemmen kwam ik vrij snel in een goed ritme, al is dat heel moeilijk in te schatten als je onderweg vrouwen van andere age-groups inhaalt… Je lijkt dan snel, maar de vraag blijft of dat niet gewoon gezichtsbedrog is… De laatste 30 meter van het zwemmen kon ik genieten van een golf die me in 1 rechte, snelle lijn richting het strand bracht. Wat een zalig gevoel, zo’n lichaam als surfplank!”

Sneller dan 15 pro’s

Sara fietst sneller dan 15 pro's (foto: Dirk Van De Vel)
Sara fietst sneller dan 15 pro’s (foto: Dirk Van De Vel)

“Op de fiets was het vooral naar de wattages kijken, aangezien ik ook hier enkel mensen inhaalde. Achteraf bleek ik de 15de fietstijd te hebben, sneller dus dan zo’n 15 pro’s. Daar ben ik wel blij mee. Maar na het zwemmen lag ik dan ook al als eerste age-grouper overall.”

“Het lopen liep jammer genoeg niet even smooth als het zwemmen en fietsen. Ik geraakte niet in mijn ritme, soms was het 200 meter vlot, om dan weer 3 km slecht te gaan. Dankzij de instructies van Peter, die via Arne en Saralien bij mij geraakten, wist ik dat 1 dame uit de age-group boven mij dichter kwam. In de laatste 2 km heb ik mijn eerste plaats overall dan ook moeten afgeven met 29 seconden. Jammer…”

“Maar de winst in mijn age-group was gelukkig meer dan veilig. Ik denk dat ik nog moet beseffen dat dit echt wel een knappe prestatie is. Het was nog altijd maar mijn tweede 70.3 Ironman wedstrijd ooit. Maar dat neemt niet weg dat die 29 seconden toch nog even zuur smaken,” aldus de wereldkampioene F18 70.3 Ironman.

“Nu was het een hele race tegen mezelf”

Finish van Sara (foto: Dirk Van De Vel)
Finish van Sara (foto: Dirk Van De Vel)

Of het meteen haar laatste optreden is in de 70.3 Ironman bij de age groupers is nu nog de vraag. “Waarom niet, volgend jaar bij de pro’s starten, dat zie ik zeker zitten,” besluit Sara, voorlopig met een knipoog, maar dat de triatlete uit Lint talent heeft op de lange afstand heeft ze ondertussen stevig bewezen. Vorig jaar won ze de 70.3 Ironman van Turkije, wat haar het ticket opleverde voor Zuid-Afrika. Daar was het een age group only race…

Uitkijken of haar volgende een echte pro race wordt: “Ja hoor, ik ga sowieso een prolicentie nemen normaal. Dat heeft echt wel zijn voordelen. Nu was het een hele race tegen mezelf. Het is makkelijker als je volk rondom je hebt dat even hard strijdt. Ook in het zwemmen heb ik alles alleen gedaan, geen voeten tegengekomen om in te liggen. Op de fiets was het ook heel de tijd inhalen. Als je tussen de pro’s start heb je toch meer feeling. En voordelen bij de wissel,” aldus een strijdlustige Sara.