Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Diego Van Looy 5de IM Wales, Nico Auverdin 7de age grouper
Nieuws

Diego Van Looy 5de IM Wales, Nico Auverdin 7de age grouper

Matt Trautman Wales

Met de Ironman Wales is de nieuwe kwalificatieronde voor Hawaii 2019 begonnen in Europa. Diego Van Looy was één van de pro’s waar we naar uitkeken in een uiteindelijk sterk bezette wedstrijd. De Zuid-Afrikaan Matt Trautman domineerde de wedstrijd en pakte een rechtstreeks ticket voor het WK in 2019. Diego Van Looy werd vijfde, een degelijk resultaat drie weken na zijn topprestatie in de Embrunman. Bij de age groupers zette Nicolas Auverdin de zevende tijd neer.

Het werd een snelle wedstrijd in Tenby, met Matt Trautman in een glansrol. De Zuid-Afrikaan won overtuigend in 8u53’21. Phil Graves werd op bijna zeven minuten tweede en zestien minuten later kwam Gustavo Rodriguez als derde binnen. Diego Van Looy deed 9u17’40 over de volledige Ironman. Hij begon met een lastig zwemnummer van 1u02 als negende pro aan de 180 km fietsen. Boven op de klim volgde hij als 11de, op 13 minuten van de top vijf. In de 42 km lopen moesten de triatleten 4 ronden afleggen met 600 hoogtemeters. Diego startte als elfde maar liep gaandeweg een aantal concurrenten voorbij. Halfweg zat hij aan 1u22 en uiteindelijk leidde een marathon van 2u49 hem nog naar een knappe vijfde plaats, een meer dan degelijk resultaat zo kort na de Embrunman.

Innerme-kopman Dirk Baelus opnieuw in actie

Op de twaalfde plaats kwam Dirk Baelus van 3athlon.be partner Innerme binnengelopen. Het was de derde Ironman dit seizoen voor de Kempenaar. Hij kreeg het lastig in de laatste tien kilometer en werd met een marathontijd van 3u38 twaalfde bij de pro’s in een eindtijd van 10u24’30. Bij de vrouwen pakte Lucy Gossage een overtuigende overwinning in 9u52’37 in een nochtans sterkbezette wedstrijd. Camilla Pedersen werd tweede in 10u05’41 voor Nikki Bartlett en Heather Wurtele.

Nicolas Auverdin pakt brons in age group

Bij de age groupers dit keer niet zoveel Belgen als andere jaren in Wales. De opeenvolging van Ironman wedstrijden en de concurrentie met de Challenge Almere Amsterdam zullen daarin zeker een rol gespeeld hebben. Maar Nicolas Auverdin hield de Belgische eer hoog. In de kleuren van 3athlon.be partner BAIK werd hij knap zevende age grouper overall in een tijd van 10u04’02. Het leverde hem de derde plaats op bij de M35. Momenteel loopt Marc Matthys in tweede positie bij de M55 met minder dan 10 km te gaan…

Bij het ter perse gaan waren er nog geen age group vrouwen binnen, maar we brengen straks zeker nog een update.