Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dries Matthys pakt grootste zege, Jolien dubbelt in Mechelen
Het podium van de sprinttriatlon in Mechelen met Jolien Vermeylen toen al de eerste keer in de prijzen (foto: Hanne Peeters)
Nieuws

Dries Matthys pakt grootste zege, Jolien dubbelt in Mechelen

Het podium van de sprinttriatlon in Mechelen met Jolien Vermeylen toen al de eerste keer in de prijzen (foto: Hanne Peeters)
Het podium van de sprinttriatlon in Mechelen met Jolien Vermeylen toen al de eerste keer in de prijzen (foto: Hanne Peeters)

In de kwarttriatlon van Mechelen kregen we zondag een stevige verrassing. Mannen in vorm Stijn Goris en vooral Neal Van Vaerenbergh moesten namelijk hun meerdere erkennen in het jonge talent Dries Matthys. Die boekte in Mechelen zijn grootste zege ooit. Jolien Vermeylen klopte bij de vrouwen Shelsea Weyn. Op de sprintafstand kregen we een strijd tussen Hanne en Hanne, waarbij ook al de jongste won. Bij de mannen pakte Sander Heemeryck zijn derde triatlonzege van het seizoen.

In de voormiddag gingen eerst de dames van start voor de sprinttriatlon. De favorieten gaven elkaar geen duimbreed toe in het zwemonderdeel. Hanne De Vet zette samen met Hanne Peeters en Jolien Vermeylen voet aan wal na 750m zwemmen. Toch konden Peeters en De Vet weg geraken van de Belgische kampioene op de sprintafstand en zo met twee een voorsprong bijeen rijden van 1’50” op Vermeylen. Uiteindelijk kon Peeters, net geselecteerd voor de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires later dit jaar, zich in de afsluitende 5 km losrukken van De Vet en met een bonus van 30” de winst pakken. Vermeylen liep zich naar het brons voor Emma Claisse en Kelly Decaluwe.

Bij de heren was het Roel van den Wijngaert die als primus de eerste wisselzone binnenliep, voor Hannes Callebaut, Jarne Verhaegen en Jonas De Wachter. Zij konden op de fiets wel uit de greep blijven van een sterk achtervolgend peloton met daarin onder andere Bert Jammaer, Gianni Nauwelaers, Emilio Hernaert, Pieter Luyckx, Jens Van Looveren, Sander Heemeryck en Toon Mariën. Maar het verschil was ondertussen herleid tot slechts 10 seconden.  Sander Heemeryck kon weglopen van zijn vroegere atletiekvriend Toon Mariën, en Jens Van Looveren kon het podium op deze wedstrijd vervolledigen in het nadeel van Gianni Nauwelaers en Bert Jammaer.

Jolien Vermeylen start twee keer

Iets na de middag begon de zon al wat feller te schijnen en was het aan de deelnemers van de Kwarttriatlon om hun beste beentje voor te zetten.

Tijdens de 1500m zwemmen mét Australian Exit was het Jolien Vermeylen, die vandaag voor de tweede maal van start ging, die de basis kon leggen van haar latere overwinning. Met zowat 2’30” voorsprong op Shelsea Weyn, Karlien De Waele, Britt Heirman en Marie Luyckx vocht Vermeylen solo tegen de wind. Enkel in de laatste ronde moest ze plots een minuut toegeven, maar toch kon ze opnieuw haar voorsprong verder uitbouwen dankzij de snelste looptijd. Shelsea Weyn kon zich uiteindelijk naar een tweede plaats lopen voor Britt Heirman.

Vuur aan de schenen van Neal

Bij de heren verwachtte we, en kregen we ook écht spektakel. Met Neal Van Vaerenbergh als favoriet moesten de concurrenten wel goed samenwerken om hem het vuur aan de schenen te leggen. En zo geschiedde.

Een tiental kwam samen het water uit, en konden elkaar dan ook onmiddellijk vinden op de fiets. Deze kopgroep met daarin Matthys, Wera, Verbelen van Tribe, Goris en Antonio Hernaert van LTTD, Boeye en De Vleesschouwer van Atriac, Basslé van SMO en Van Cappellen van SP&O konden de samenwerking goed vinden en de voorsprong van 30” behouden en zelfs nog een beetje vergroten tot 45” tegenover de achtervolgende groep met Van Vaerenbergh, Dircken, Nick Thijs en Tim Van Hamme.

Goris ging er als een raket van door na de tweede wissel, en kon zijn voorsprong zelfs 6 km vathouden. Maar in de achtervolging was het de jonge Dries Matthys die een versnelling hoger schakelde en zo Goris nog te pakken kreeg en er van kon weglopen. Goris kon de schade beperken en de tweede plaats wel veilig stellen en Van Vaerenbergh, met de snelste looptijd, naar de laatste podiumplaats verwees. Antonio Hernaert viel net naast het podium, en met het snellere loopwerk kon Nick Thijs zich nog naar de vijfde plaats knokken. 

Mechelen 2018