Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde over zijn gestolen schoenen in Nice
Nieuws

Frederik Van Lierde over zijn gestolen schoenen in Nice

Zondag kon u al lezen hoe Rudy Von Berg de 70.3 Ironman van Nice won en hoe Frederik Van Lierde tweede werd. Dat laatste bleek uiteindelijk nog een geweldige meevaller want daags voor de wedstrijd werden Frederik’s loopschoenen uit de wisselzone gestolen. Medewerkers van de organisatie betrapten de dieven en gingen er nog achteraan, maar kregen ze niet te pakken. Gelukkig vond Frederik nog wel iemand met dezelfde schoenen, gelukkig ook nog in de juiste maat. In Het Nieuwsblad vertelde Frederik zijn verhaal.

“Twee mannen klommen over het hek en gingen er vandoor met de loopzakken van rugnummer één en twee,” vertelt Fre aan Maarten Delvaux. “Enkele vrijwilligers van de organisatie zagen het gebeuren en gingen achter hen aan maar kregen hen niet meer te pakken. Allicht ging het om enkele dronken vandalen die stoer wouden doen. Ik denk niet dat ze veel kunnen aanvangen met mijn loopschoenen, sokken en gels. Gelukkig kon ik van iemand anders nog snel een paar loopschoenen lenen. Iemand met hetzelfde merk en dezelfde maat dan nog. Anders had ik in de problemen gezeten.”

Wie hier niet was, zal volgend jaar grote ogen trekken

Door de zwaartekracht van de 70.3 van Nice zondag denkt Frederik ondertussen ook aan het WK van volgend jaar. “Als ik mij kan kwalificeren wil ik wel proberen om er een mooie ereplaats te behalen. Maar dan zal ik mij wel specifiek moeten voorbereiden op de halve afstand, anders kom ik er niet aan te pas. De parcourskennis die ik vandaag opdeed zal een groot voordeel zijn ten opzichte van de concurrentie. Wie hier vandaag niet was, zal volgend jaar grote ogen trekken. Het parcours is voor 60% hetzelfde als dat van de Ironman op de volledige afstand, maar vooral het begin is veel agressiever. Wanneer je het uit water komt ga je op de fiets meteen van zeeniveau naar duizend meter hoogte. Zo’n zwaar parcours ligt me wel. Dit geeft me extra motivatie om hier volgend jaar deel te nemen.”

Frederik lijkt ook klaar te zijn voor Hawaii, al wordt zijn voorbereiding anders dan vorige jaren. Geen trip naar de States, wel drie weken de hoogtekamer in en dan acht dagen voor het WK in Kona naar Hawaii trekken.

Lees hier het volledige interview in Het Nieuwsblad.