Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kjel De Hertog en Charlotte Deldaele veroveren Ieper
De pro wave start ging nog wel goed in Ieper (foto: Saskia Debeuf)
Nieuws

Kjel De Hertog en Charlotte Deldaele veroveren Ieper

35199004_591020507934833_6060638036536852480_o

Kjel De Hertog en Charlotte Deldaele hebben beide op overtuigende manier de Sportics Triathlon in Ieper op hun naam geschreven. Zowel Charlotte als Kjel lagen van start tot finish aan de leiding en werden dan ook de meer dan verdiende winnaars.

 

Kjel De Hertog rolt de rode loper uit in zwem- en fietsnummer

Kjel De Hertog kwam met een bonus van een grote minuut uit het water en kon zo aan zijn tocht dwars door ‘Flanders Fields’ beginnen. Een hyper geconcentreerde De Hertog was duidelijk met deze wedstrijd bezig en had het parcours goed bestudeerd. Hij dook met een bonus van drie minuten de wissel binnen voor het drietal Tim Neel, Job Téblick en Michael Dewilde. Ondanks de drie nog sterk kwamen opzetten in de laatste 10km lopen hield Kjel nog genoeg voorsprong over om een nieuwe zege aan zijn sterke seizoen toe te voegen. Tim Neel tekende voor een straffe prestatie door als tweede te eindigen en Job Téblick mocht als derde mee op het podium. Michael Dewilde lijkt maar te blijven gaan en hield heel wat youngsters achter zich met een vierde plaats. Jan Petralia tekende met een sterke remonte voor een top vijf notering.

3athlon-1

Charlotte Deldaele heer en meester

Net zoals bij de mannen kregen we bij de dames ook één naam voortdurend aan de leiding. Charlotte kwam als eerste dame en vierde overall met veel machtsvertoon uit het water. In de fiets ging ze verder door op haar elan en begon ook met drie minuten aan de afsluitende drie rondes rond de Vesten en de Menenpoort. Ine Couckuyt begon als tweede aan de run maar voelde ondertussen de hete adem van Xenia Luxem in nek. Ondertussen beëindigde Deldaele haar zegetocht op een glansrijke manier en behaalde de Vice-Belgische kampioene kwarttriathlon een nieuwe zege. Xenia Luxem knalde achter haar naar de tweede plaats en Ine Couckuyt kon nog net de sterk opkomende Charlene Ottevaere afhouden in de strijd om plaats drie.

 

Tijden later

Doordat er iets fout ging met de tijdregistratie aan de zwemstart kan er nog geen juiste uitslag meegedeeld worden. Voor de overige topnoteringen moet er dus nog even afgewacht worden voor de juiste prijsverdeling. Ook de voorlaatste manche van de tweede divisie binnen de T3-Series krijgt hiermee met de nodige pech af te rekenen en zo is het nog onduidelijk wat de tussenstand is bij het ingaan van de laatste manche dit seizoen. Hierover zal de VTDL komende week wellicht meer duidelijkheid over communiceren.