Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Halve Belg Von Berg domineert 70.3 IM Nice, Van Lierde 2de
Nieuws

Halve Belg Von Berg domineert 70.3 IM Nice, Van Lierde 2de

Frederik Van Lierde 70.3 IM Nice bike
Frederik Van Lierde leidt de achtervolging op de klim in Nice (foto: 70.3 Ironman Nice)

Een Belg en een halve Belg hebben de 70.3 Ironman van Nice gedomineerd zondagochtend. Frederik Van Lierde was de grote favoriet voor de winst in de Franse halve Ironman, maar het was Rudy Von Berg die de show stal op de fiets. De zoon van de Belgische top age grouper Rodolphe Von Berg komt uit voor de USA in triatlon maar heeft dus Belgische roots. Hij won zijn tweede 70.3 Ironman van 2018 in 4u09’50. Frederik Van Lierde had het moeilijk in de eerste helft van het lopen, maar rukte in de slotkilometers alsnog op naar de tweede plaats.

Volgend jaar wordt Nice het strijdtoneel voor het wereldkampioenschap 70.3 Ironman. En dus stonden er al heel wat toppers aan de start in deze eerste editie dit jaar om hun parcourskennis bij te schaven. Onder hen helaas geen Kenneth Vandendriessche die na een eerdere valpartij besloot om niet van start te gaan. Wel erbij: olympisch triatleet Simon De Cuyper…

Rudy Von Berg 703 Nice
Rudy Von Berg op kop in Nice (foto: 70.3 Ironman Nice)

In het zwemmen ging Robin Pasteur aan de leiding. Rudy Von Berg volgde in de kopgroep van zes. Frederik Van Lierde volgde op 1’55 in een groepje met onder andere Simon De Cuyper.

In het fietsonderdeel bleef alleen Von Berg vooraan over. Frederik Van Lierde leidde de achtervolging en was vooral op de klimmetjes erg actief. Rudy Von Berg deed 2u21’26 over het zware fietsparcours van 90 km. Frederik Van Lierde volgde op 6’30 aan kop van een groepje met Molinari, Viain en Jarrige.

In de afsluitende halve marathon bleef Rudy Von Berg het uitstekend doen. Rodolphe Junior (zoals zijn officiele naam luidt) liep een gemiddelde van 3’44 per kilometer. De achtervolgers kregen dan ook nauwelijks iets van de achterstand goedgemaakt. Frederik Van Lierde deed wat langer over zijn wissel en liep in de eerste helft van de halve marathon op een vijfde plaats. In de slotfase kreeg hij nog een aantal atleten te pakken. Terwijl Von Berg op de overwinning afstevende, liep Fre ook in op Molinari, die als tweede liep. Op minder dan 5 km van het einde was het verschil nog minder dan een halve minuut en op 3 km van de streep kreeg Fre de Italiaan te pakken.

Van Lierde, Von Berg en Molinari op het podium in Nice (foto: 70.3 IM Nice)
Van Lierde, Von Berg en Molinari op het podium in Nice (foto: 70.3 Ironman Nice)

Rudy Von Berg won na de 70.3 van Elsinore, Denemarken (het Europees kampioenschap in juni van dit jaar) zijn tweede 70.3 Ironman van 2018 in 4u09’50. Twee weken geleden pakte hij ook al een knappe tiende plaats op het WK 70.3 in Zuid-Afrika.

Frederik Van Lierde werd in 4u15’24 tweede en lijkt klaar te zijn voor zijn hoofddoel van het seizoen: het WK Ironman in Hawaii op 13 oktober. Giulio Molinari werd derde in 4u16’06. Simon De Cuyper werd zestiende pro op 33’05 van winnaar Von Berg. Hij deed 4u42’56 over de halve triatlon.

Pamphiel Pareyn 2de age grouper

Met de Zwitser Thomas Huwiler kregen we een heel snelle age group winnaar. Hij zette in 4u22’04 de vijfde tijd overall neer. Daarachter volgde Pamphiel Pareyn als tweede age grouper. Hij zette de tiende snelste tijd neer van alle deelnemers in 4u30’35. Aangezien beide age group triatleten in de M25 uitkomen, werd het in zijn eigen categorie ook zilver voor Pamphiel. Vincent Van de Walle pakte de achtste plaats bij de age groupers in 4u35’47 en werd derde bij de M25. Axel Baumans werd tiende overall bij de age groupers en pakte in 4u36’09 de derde plaats bij de M18.

Later brengen we nog meer updates van andere Belgische age group atleten.