Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thibaut Duy Thien verrast favorieten in Damme
Duathlon

Thibaut Duy Thien verrast favorieten in Damme

Podium Damme

Thibaut Duy Thien heeft zaterdag Den Halven van Damme gewonnen. Het Waalse toptalent, in Vlaanderen nog veel te weinig bekend ondanks zijn drie deelnames aan de Ironman van Hawaii, klopte favorieten Kasper Lagae en Seppe Odeyn. In de clash der titanen moest Tibo Do, zoals hij bij zijn vrienden bekend staat, wel zijn meerdere erkennen in duatleet Rik Thijs.

Rik Thijs was duidelijk de sterkste in de duatlon en won overtuigend in 3u56’57. De verrassende Guust De Smul werd tweede op ruim tien minuten en Diederik Derijcke pakte de derde plaats in 4u14’19. De duatleten starten in Damme gelijktijdig met de triatleten, maar moeten in plaats van 2 km zwemmen 8 km lopen. Wie als eerste over de streep komt, wint de ‘clash der titanen’. Opperduatleet Seppe Odeyn liet zijn fans afgelopen week kiezen uit looppetje of badmuts. Het werd dus zwemmen voor de ex-wereldkampioen duatlon.

In het zwemonderdeel verloor Odeyn zoals gewoonlijk veel tijd. Hij moest zes minuten toestaan op snelste zwemmer Kasper Lagae. Die zag op de fiets Thibaut Duy Thien en Mattias Allegaert voorbij knallen. Thibaut deed 2u08 over de 90 km fietsen en was daarmee duidelijk de snelste. Seppe Odeyn kwam nog sterk terug, raapte Lagae op maar strandde uiteindelijk op drie minuten van Thibaut. Duy Thien won in 4u02’10. Seppe Odeyn werd in 4u05’10 tweede en Kasper Lagae completeerde het podium in 4u06’32. Mattias Allegaert werd vierde en Dennis Dieussart werd vijfde. 

Opnieuw Joke Coysman

Podium vrouwen in Damme (foto: Nelis Pex)
Podium vrouwen in Damme (foto: Nelis Pex)

Bij de vrouwen was Joke Coysman oppermachtig. Na haar zege vorige week in Knokke-Heist pakte ze nu opnieuw de overwinning na een lange solo. Ze won de halve triatlon in 4u43’20. Deborah Van Gossum, vorige week in Keulen nog op het podium in een volledige, pakte de tweede plaats in 4u59’44. De derde plaats ging naar Liesbeth Verbiest in 5u00’48. Isabelle De Wulf, Hawaii-finisher in 2016, werd vierde en eerste Master in 5u04’36. In de duatlon was Tamara Kuijlen de beste in 5u00’31. Anne-Mie Daneels werd tweede in 5u02’52. Louise Renema pakte de derde plaats.

Damme Tri 2018

Damme 2018 dua