Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Na Bilzen en La Roche worden triatlons Kanne en Deinze ook 111 in 2019
Nieuws

Na Bilzen en La Roche worden triatlons Kanne en Deinze ook 111 in 2019

Zwemstart Sportevents

Sportevents heeft zijn triatlonkalender voor 2019 klaar en er zitten een paar interessante nieuwigheden bij. Zo gaat Sportevents voluit voor de 111 formule, bestaande uit 1.000 meter zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen. De formule werd al toegepast in Bilzen de afgelopen jaren en in het verleden organiseerde Sportevents ook een 111 in La Roche. De Trinatura van La Roche wordt in 2019 opnieuw een 111. Naast Bilzen en La Roche komen er nog twee 111 triatlons bij. The Cave triathlon in Kanne stapt van de 1/3de afstand naar de 111 en de halve triatlon van Deinze wordt ook een 111.

“Met deze nieuwe formats en afstanden zorgen we voor nog meer fun en uitdaging,” laat Wim De Doncker van Sportevents weten. “Met zes zeer gevarieerde wedstrijden gaan zowel de toppers als de recreanten zich weer volop kunnen uitleven. Ook voor de off road fanaten hebben we prachtige uitdagingen in de Ardennen klaar staan.”

Herderen twee weken later, extra sprint in Bilzen

De sprinttriatlon van Herderen, een organisatie samen met JTTL, met zwemmen in binnenbad in Bilzen en fietsen en lopen in Herderen was de laatste jaren de vaste seizoensopener. In 2019 schuift de triatlon twee weken op. De nieuwe datum is 31 maart. Het wordt opnieuw één van de eerste testen van het seizoen, waarbij we de laatste jaren telkens een sterk deelnemersveld zagen, veel wind en enkele stevige kuitenbijters in het fietsen. Op 12 mei is er opnieuw de populaire Ilumen 111 van Bilzen met 500 deelnemers, de laatste jaren telkens lang op voorhand uitverkocht. Wie dit keer de inschrijvingen niet haalt of voor wie 111 km nog net te hoog gegrepen is, komt er een nieuwe sprinttriatlon bij.

Trinatura eerste offroad 111 ter wereld

De Trinatura biedt dezelfde uitdaging als in 2018: een battle tussen duatleten en triatleten. De lange afstand krijgt wel een totaal andere dimensie met 1.000 meter zwemmen of 3 km trailrun,  100 km mountainbiken (!) en als toetje een trailrun van 10km. Dit is de eerste 111 offroad triatlon en duatlon ter wereld. Het parcours in en langs Berismenil en La Roche kennende, wordt dit er eentje voor de mannen van de lange adem en de grote motor. De Trinatura van La Roche vindt plaats op 25 mei 2019. Nog voor de offroad liefhebbers is er de Nisraman op 21 juli 2019. Hier gaat Sportevents terug naar het oude format. Ze schrappen de ultra lange afstand van het programma. Naast de traditionele 1.000 meter zwemmen, 42 km fietsen, 18 km mountainbiken en 10 km trailrun is de ‘lite’ terug van weggeweest. Afstanden hier zijn 500 meter zwemmen, 20 km fietsen, 18 km mountainbiken en 5 km trailrun.

1/3de en halve worden ook 111

Sportevents pakt in 2019 uit met twee nieuwe 111 triatlons. In Kanne was The Cave Triathlon de afgelopen twee jaar nog een 1/3de triatlon. In 2019 wordt The Cave Triathlon getransformeerd naar de 111 afstand, terwijl de sprint onveranderd blijft. Scherprechter blijft de Slingerberg. Nieuw is een 600 meter lange passage voor zowel de korte als de lange afstand met aparte in- en uitgang doorheen het vernieuwde, verlichte deel van de grot dat vanaf oktober 2018 deel gaat uitmaken van het Limburgs fietsnetwerk. Indien deze passage geasfalteerd wordt, zou het wel eens kunnen dat de atleten er met de fiets door mogen. Kanne staat op 30 juni op de kalender.

De andere nieuwe 111 is de triathlon van Deinze. De datum van 24 en 25 augustus is voorlopig nog onder voorbehoud maar het is al wel zeker dat de halve triatlon er na zes jaar vervangen wordt door de nieuwe 111 formule. De ‘Deinze 111’ is de enige echte stads-111 van de reeks met veel sfeer en supporters op de grote markt. De sprint met bijhorende business triatlon staan net als de voorbije twee jaar ingepland op zaterdagavond.

Zet alvast 15 oktober met stip in je agenda want daags na de verkiezingen oftewel twee dagen na het WK Ironman gaan de inschrijvingen voor al deze races open. Meer info op de website van Sportevents of via hun facebookpagina.