Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Volledig beeld van je training en je herstel” – Pieter Helin over de Vantage V
Gear

“Volledig beeld van je training en je herstel” – Pieter Helin over de Vantage V

108 Pieter Helin over de nieuwe Polar Vantage V YouTube

Zoals vorige week aangekondigd, gaan we met 3athlon.be de Polar Vantage V uitgebreid testen. Maar eerst vroegen we aan product specialist Pieter Helin, ex-winnaar van de triatlon van Stein, wat volgens hem de belangrijkste troeven zijn van de opvolger van de V800. “De Vantage V legt de link met de atleet, de sporter als mens. Wat doe jij als training? Voor recuperatie en overtraining is het belangrijk om te weten wat je daar naast doet in het dagdagelijks leven. Daarom hebben we bij Polar Recovery Pro en Training Load Pro uitgewerkt om een volledig beeld te krijgen van je training en van je herstel…”

De grootste verandering tegenover de Polar V800 zit hem volgens Pieter in de nieuwe toepassingen Recovery Pro en Training Load Pro in de Vantage V. “Het kan zijn dat je heel veel traint, waardoor je moe bent. Logisch… Waardoor je ook langer moet rusten. Maar het kan zijn dat er ook andere factoren een invloed hebben op jouw leven: slecht slapen, veel stress, veel andere zaken die je aan je hoofd hebt. Waardoor je misschien er rekening mee moet houden dat je langer moet rusten ondanks dat je minder getraind hebt. Daarom hebben we met Polar de toepassingen Recovery Pro en Training Load Pro ontwikkeld om een totaalbeeld te krijgen van wat je hebt gedaan tijdens de training, hoe je daarvan recupereert en hoe snel je klaar bent om de nieuwe trainingsblokken aan te vatten.”

Qua looks is de Vantage V alleszins een mooie vooruitgang. Dat geeft ook Pieter toe. “De V800 bestaat ondertussen 4 jaar en het was wel tijd voor vernieuwing. We hebben nu gezorgd voor een heel mooi uurwerk dat je ook dagdagelijks kan dragen. Ik heb nu de witte aan omdat ik wel graag nieuwe, flashy kleurtjes heb. Voor de Nederlandse volgers van 3athlon.nl komt er ook een oranje versie, maar voor de mensen die het liever iets soberder houden, is hij er ook in het zwart.”

Al kleine week met 1 batterij lading

De grootste vooruitgang ten opzichte van de V800 zit hem vooral in de batterijtijd. “Ik heb mijn Vantage V nu een week kunnen testen en ik zit nog niet aan het einde van mijn eerste batterij lading,” legt Pieter uit. “Ik train nu weliswaar minder dan vroeg, maar we pretenderen een batterij levensduur van 35 à 40 uur. Vroeger moest je met de V800 in een Ironman al gaan proberen de batterij te sparen, maar nu kunnen niet alleen Ironman atleten maar ook trail en ultratrail lopers hun training en wedstrijd blijven monitoren zonder in te moeten boeten op nauwkeurigheid. Want ik spreek wel over 40 uur GPS-autonomie, met een hartslagmeting aan de pols aan een ratio van 1 signaal per seconde.”

Wordt het een moeilijke keuze tussen de Vantage V en de Vantage M. “Voor mij gemakkelijk aangezien ik bij Polar werk en mijn uurwerk krijg en er helemaal van op de hoogte moet zijn. Nu, de Vantage M is ook een goeie optie. De batterijtijd is vergeleken met de V slechts 30 uur, maar dat is ook nog altijd de moeite. Het zal voornamelijk een lichter toestel zijn. De Vantage V is iets robuuster, ook dankzij het gorilla-glas, en weegt iets meer. Mijn voorkeur zal bij de Vantage V liggen maar ik denk dat veel mensen bewust zullen kiezen voor de lichtere M. De triatleten kunnen met een gerust hart de Vantage V kopen.”