Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Onvoorzichtige supporter zorgt voor annulatie uitslag Ieper
De start van de pro wave in Ieper ging nog goed (foto: Saskia Debeuf)
Nieuws

Onvoorzichtige supporter zorgt voor annulatie uitslag Ieper

De start van de pro wave in Ieper ging nog goed (foto: Saskia Debeuf)
De start van de pro wave in Ieper ging nog goed (foto: Saskia Debeuf)

Een onvoorzichtige supporter heeft er zondag, hopelijk onbewust, voor gezorgd dat het timing systeem bij de start van de Sportics In Flanders Fields triatlon van Ieper werd uitgeschakeld. Een deel van de finishers kreeg daardoor niet de juiste tijd achter zijn naam. Voor organisatie en federatie zat er niets anders op dan de uitslag van Ieper te annuleren… En dat is een hard verdict voor de topploegen van de tweede divisie van de T3 Team Triathlon Series.

Een timing systeem dat de start moet registreren en dat uiteindelijk niet doet… en dat bij een rolling start… Het overkwam de Sportics In Flanders Fields triatlon van Ieper. Zondag was er al heel wat commotie in Ieper zelf rond de onvolledige uitslagen, zeker voor de T3 tweede divisie teamcompetitie. Ook de dagen nadien gonsde het nog wat na op de social media, al konden sommigen ook wel lachen met onverwacht goeie zwemtijden.

Excuses en maatregelen

Triatlon Vlaanderen bekijkt ondertussen welke maatregelen ze kan nemen om dit soort situaties niet meer voor te laten vallen. Ze stuurden deze week onderstaand bericht uit naar de atleten en de teamleiders van de T3 Series:

Beste atleet,
 
Via deze weg wenst Triatlon Vlaanderen en organisator Sportics Triatlon Ieper zijn excuses aan te bieden voor de problemen die afgelopen zondag zijn opgetreden met de tijdsregistratie en het uiteindelijke opstellen van de uitslag.
 
Omwille van het onvoorzichtige gedrag van een toeschouwer werd het registratiepunt bij de zwemstart uitgeschakeld, dit terwijl de rollingstart volop aan de gang was. 
 
Van ongeveer 150 van de 750 deelnemers werd de starttijd niet geregistreerd. Hier zaten ook 49 atleten die opgegeven waren voor de selectie van de T3 Series 2e Divisie tussen.
 
Hoewel de tijdsregistratie bij alle andere tussenpunten wel correct was, is de starttijd essentieel om een correcte eindtijd en plaats in de uitslag toe te kennen. Gezien de starttijd niet op een betrouwbare wijze te recupereren valt, kunnen we ook niks meer aan de uitslag veranderen zonder tot giswerk over te gaan.
Hierdoor kan de correctheid van de uitslag voor het grootste deel niet aangenomen worden. 
 
Gezien het belang van de individuele positie van de atleten voor de opmaak van het ploegenklassement van de 2e Divisie van de T3 Series, kan ook hier geen correcte ploegenuitslag worden opgesteld.
Er wordt dus besloten om deze wedstrijd niet te laten meetellen voor het eindklassement van de 2e Divisie van de T3 Series. 
Het prijzengeld dat aan de top 3 van het ploegenklassement had worden toegekend (500 euro totale prijzenpot) zal worden toegevoegd aan de prijzenpot van het dagklassement van de T3 Series 2e Divisie in Lille volgens de normale verhoudingen.
 
Individuele atleten die recht hebben op prijzengeld worden persoonlijk door de organisatie gecontacteerd. 
 
Nogmaals bieden wij onze verontschuldigingen aan voor deze samenloop van omstandigheden, en hopen dat jullie begrip kunnen tonen voor dit jammere geval van overmacht.
Triatlon Vlaanderen bekijkt welke maatregelen getroffen moeten worden zodat deze situatie niet meer kan voorvallen.
 
Met oprechte excuses, 
Triatlon Vlaanderen
Sportics Triatlon Ieper