Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck in beeld voor en tijdens Challenge Davos
Nieuws

Pieter Heemeryck in beeld voor en tijdens Challenge Davos

108 PIETER HEEMERYCK CHALLENGE DAVOS YouTube

Dit weekend werd Pieter Heemeryck tweede in de Challenge van Davos. Hij was in goed gezelschap in Zwitserland, want BeMovi trok mee op pad met de Domo-Scott atleet. Het resultaat is een unieke inkijk in de manier waarop Pieter zijn wedstrijd, maar vooral ook de voorbereiding op zijn race beleeft: ontbijt drie uur van te voren, drinkbussen vullen, transition bags checken…

Voor Heemeryck is het pro-gebeuren binnen de triatlonsport niet evident. Hij werkt nog als leraar LO. Vrijdag voor de wedstrijd kon hij ‘gelukkig’ al om twaalf uur stoppen en de wagen inladen voor de trip naar Davos. “De trip vanuit België kostte acht uur. Dat is niet de ideale voorbereiding op een race, maar het was de enige optie als ik in de top-5 van de Challenge Family World Bonus wil eindigen dit seizoen.” Ondanks de lange trip probeert Pieter in de aanloop naar de wedstrijd relaxed te blijven. “De dagen voor een wedstrijd probeer ik altijd zo veel mogelijk te rusten, maar dat is moeilijk want je hebt natuurlijk altijd een hoop te doen. Zo is er de persconferentie met de pro’s, de race briefing en natuurlijk het allerbelangrijkste: het materiaal verzorgen en klaarzetten in de wisselzone. Ontbijten doe ik gewoonlijk drie uur voor de wedstrijd. Daarna maak ik mijn drinkbussen klaar en check ik nog een laatste keer of mijn ’transition bags’ in orde zijn en dan ga ik alles in T1 en T2 checken.”

En daarna is het starten en een hele wedstrijd lang knallen, in het gezelschap van drievoudig olympiër Sven Riederer. Die liep pas in de slotfase weg van de ‘Reiger’ van Domo-Scott, maar Pieter was toch blij met het podium… En Pieter had een betere dag dan de kajakker aan de start, let maar even goed op na 1’32 in het filmpje 😉