Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Traditieclub 3kant Lovendegem viert 25-jarig bestaan
De 3Kant atleten met de verschillende tenues van de voorbije 25 jaar (foto: 3Kant)
Nieuws

Traditieclub 3kant Lovendegem viert 25-jarig bestaan

3kant Lovendegem 25

Ze zijn nooit de grootste club van het land geweest, maar ze slaagden er generatie na generatie in om toch stevige toppers voort te brengen. En dus zetten we graag het 25-jarige bestaan van traditieclub 3Kant Lovendegem in de kijker. De club is vooral bekend geraakt door ‘Keizer’ Karel Blondeel, maar stond eigenlijk ook aan de wieg van latere topteams Oilservice-LTTD en SMO-Specialized. Onder andere Joke Coysman die ondertussen bij LTTD zit en Michael Dewilde van SMO hebben hun roots bij de club die zich ondertussen uitstrekt tot Gent en omstreken, maar ook Philippe Malcolm, Steven Vanheirseele, Gertjan Winten en natuurlijk survivor Yvon Verkoyen…

Het feit dat het 3Kant Triatlon Team 25 jaar bestaat, heeft het ook mee te danken aan haar trouwe partners Foré en Stromar. De roots van de triatlonclub liggen in Lovendegem, maar intussen zijn ook heel wat atleten uit het Gentse en omstreken aangesloten. “De 3Kant-familie heeft aandacht voor de beginner en de topatleet.”

karelblondeel
Karel Blondeel in 2006

Het is 25 jaar geleden dat 3Kant door Christel D’Haenens en Patriek De Keyzer, met Europees en meervoudig Belgisch kampioen Karel Blondeel als uithangbord, werd opgericht. Verschillende topatleten begonnen bij 3Kant, maar de beginner wegwijs maken in de prachtige sport en hem of haar naar een hoger niveau tillen, was altijd het ultieme doel. Het is een visie waar Eeklonaars Peter Strobbe van metaalbewerkingsbedrijf Stromar, Tony Foré, die met zijn familiebedrijf Foré inrichtingen en schrijnwerken doet, en Jürgen Foré als partner bij Deloitte zich al jaren in kunnen vinden.

Vijftiger Tony Foré vindt triatlon de ideale sport om zijn fysieke fitheid te optimaliseren, wat hij ook bij zijn werknemers promoot. “Het is een buitensport, dus je traint vaak in de natuur. Niets beter om even te ont-stressen. Ik doe dit graag met de 3Kant-familie die aandacht heeft voor zowel de startende sporter als de topatleet. Mijn appreciatie daarvoor is groot”, aldus Tony.

Voor Jürgen Foré, ex-wielrenner, is de veelzijdigheid van de triatlonsport de allergrootste troef. “Ik zocht tien jaar geleden een nieuwe uitdaging en triatlon kan je door de combinatie van drie sporten makkelijker met een job combineren. Je kan altijd wel een van de disciplines inplannen. 3Kant is een club van fijne mensen en wordt ondersteund door een gemotiveerde trainersploeg. Als jonge sporter werd ik ook door goede sponsors ondersteund. Nu ik zelf in de mogelijkheid ben, wil ik graag iets terugdoen.”

“Passion for precision, Passion for Triathlon”, Peter Strobbe, koppelt de slagzin van zijn bedrijf meteen aan eentje van 3Kant. “Triatlon boeit mij al jaren”, zegt hij. “Met 3Kant vond ik een topclub, met een goede sfeer en een uitstekend imago. De gedrevenheid en toewijding die deze sport vraagt, vinden we ook in ons bedrijf Stromar terug. Wij zijn trots als we atleten met onze naam op de borst over de streep zien komen. Het is enorm fijn dat er straks een van onze atleten aan de start staat in Hawaï.”

Wie graag van de triatlonsport wil proeven en uit de buurt van Lovendegem, Evergem of Gent komt, die vindt bij 3Kant een club met een kwaliteitsvol trainingsaanbod in de leukste sfeer. En zij nemen nog nieuwe leden aan, dus neem gerust contact op met Joel Bouche.