Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Enervit Pre Sport
Nieuws

Enervit Pre Sport

GJ Actie (61)

Na ons bezoek aan Passion For Cycling kregen we een pakketje van Enervit in de handen gestopt. Wij waren nieuwsgierig om met sommige producten uit het gamma aan de slag te gaan met het bedrijf dat zijn merknaam sinds kort heeft verbonden met die van ironman. Het eerste product waar we ons aan waagden was de ‘Pre Sport’ jelly.

enervit-sport-mirtillo-180313150658enervit-sport-orange-180315180756

Het gebruik is zeer eenvoudig: Een uur voor de wedstrijd haalden we de jelly uit onze sporttas en speelden het naar binnen wanneer we stilaan de volle focus nabij waren om het zwemonderdeel aan te vatten. Belangrijk punt is dat deze gel lekker smaakt en nog eens vlotjes naar binnen gaat ook. Geen onbelangrijk gegeven wanneer je met dat stressmoment zit en liever geen onaangename zaken je pad laat kruisen. Wij gingen aan de slag met de orange flavor maar voor de liefhebbers is er ook een ‘cranberry’ variant in de aanbieding. Maar wat doet deze jelly nu precies met ons lichaam en wat maakt die zogenaamde ‘isomaltulose’ nu eigenlijk zo uniek? Wij lieten onze huisdiëtiste Ien Vitse aan het woord…

Ien aan het woord

9433f7dd-89db-4712-b52a-2f2e518e0899-640x427-640x427Een recensie schrijven over Enervit Pre Sport komt eigenlijk neer op ‘isomaltulose’ recenseren. Deze voedingsstof is wat de jellyrepen van Enervit onderscheidt van andere energieleveranciers.  Eerst en vooral, ‘Isomaltulose, wat is dat?’ Het is een nieuwe synthetisch soort suiker, een koolhydraat. We vinden het ook in geringe mate terug in de natuur, bijvoorbeeld in rietsuiker en honing.In voedingssupplementen wordt het ingrediënt echter door de mens vervaardigd. Men bekomt het vanuit sucrose via een fermentatieproces.  

‘Maar waarom moeten we nieuwe suikers gaan toveren?’, hoor ik je al denken. Wel, isomaltulose levert net zoveel energie aan als sucrose- gewone suiker-, maar het verschil zit hem in de snelheid waarmee de vertering gebeurt. Isomaltulose verteertnamelijk veel langzamer en zorgt daardoor voor een tragere stijging van de bloedsuikerspiegel en dus een stabielere manier van energieafgifte tijdens fysieke activiteit. Neem je isomaltulose in de laatste ééntot tweeuur voor de inspanning, dan zal je bloedsuikerspiegel na anderhalf uursporten hoger zijn dan die van iemand die voor sucrose kiest. Op dat moment heb jij dus meer energie om je spieren mee te voeden.                                                                                         
Bovendien heeft isomaltulose een positief neveneffect. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het de vetverbranding bevordert. Atleten die die veel energie halen uit vetten, dus een verhoogde vetverbranding hebben, kunnen langer teren op hetzelfde aantal koolhydraten als sporters die minder vet verbranden. Vertaald voor triatleten: als je uit het water komt heb je meer energiereserves over dan iemand die voordien gewone suikers innam.
 
Vanuit voedingskundig opzicht is er geen bezwaar tegen het gebruik van isomaltulose. Integendeel: de voedingsstof veroorzaakt in tegenstelling tot andere suikers geen tandbederf en het is nog eens half zo zoet. Met Enervit Pre Sport kan je dus snel carb-loaden zonder een kleffe bek te hebben.
 
Conclusie: dit is een product dat zeker de moeite waard is om uit te testen! Goed om te fuelen voor wedstrijden, maar ook goed voor een zware training wanneer je eens wat minder tijd had om voldoende koolhydraten binnen te spelen. Nu moet je enkel nog proeven of je het lekker vindt…