Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wazo De Rouck en Lotte Claes winnen in Langemark
Duathlon

Wazo De Rouck en Lotte Claes winnen in Langemark

Lotte Claes al vroeg aan kop in Langemark (foto: Kurt Lowie)

Bij Langemark kermis hoort al enkele jaren de duatlon van Poelkapelle-Langemark. Veel plaatselijke deelnemers starten in duo en samen met de individuele duatleten leverde dat een ruim startveld op van 139 atleten. Bij de toppers maakten Wazo De Rouck en Lotte Claes de favorietenrol alweer waar.

Wazo De Rouck voor Cosie Goudesone (foto: Kurt Lowie)

Wazo De Rouck was een klasse sterker en liep in de eerste 6,8 km al een minuut weg van een sterke Cosie Goudesone en Cedric Callewaert. In de 29 km fietsen, verdeeld over 6 ronden, kwam Goudesone terug vooraan aansluiten, maar in de laatste 3,4 km lopen pakte Wazo De Rouck de overwinning in 1u15’58. Cosie Goudesone moest er nog een stevige spurt uitpersen. Hij werd op 43 seconden van De Rouck tweede, vlak voor Cedric Callewaert. Onze Mario Vanacker had geen topdagje en werd 61ste.

Mario Vanacker van 3athlon.be (foto: Kurt Lowie)

Bij de vrouwen stond er alweer geen maat op Lotte Claes. Zij domineerde dit zomerseizoen de Belgische duatlons en zette in Langemark de kers op de taart. Ze won overtuigend in 1u23’57. Maaike Ryngaert volgde als tweede op ruime achterstand in 1u26’29. De derde plaats ging naar Saida Hollevoet.

“Ik heb seizoen in schoonheid afgesloten,” reageerde Lotte. “Zowel tijdens het lopen als het fietsen zat het gevoel goed. In het begin van het tweede lopen had ik wat last van het koude, natte weer waardoor mijn spieren verkrampten. Gelukkig kreeg ik het na 1 km weer warmer en vond ik mijn tempo terug. Met dank aan trainer Soren Sanders is het een tof, geslaagd seizoen geworden. Nu neem ik twee Γ  drie weken rust om dan rustig op te bouwen en hopelijk deze keer de winter zonder blessures door te komen,” aldus Lotte.

Foto’s van de duatlon vind je in het facebookalbum van Kurt Lowie

Uitslag Langemark