Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuw Ironman podium voor Verstuyft, Alarza debuteert met winst in Portugal
Nieuws

Nieuw Ironman podium voor Verstuyft, Alarza debuteert met winst in Portugal

Katrien Verstuyft Cascais

Katrien Verstuyft heeft opnieuw van zich laten spreken binnen het internationaal circuit. Na haar zege in Knokke legde Verstuyft haar volle focus op de Ironman 70.3 Portugal. Een geslaagde formule want met een tweede plaats knokt de kersverse Mojid Bands-ambassadrice  zich andermaal naar een podiumplaats op de halve afstand. Overwinning ging naar de Poolse Agnieszka Jerzyk. Bij de mannen nam Alarza opvallend de overwinning. De zilveren medaille van het EK in Glasgow mag zo meteen aan het feest bij zijn debuut op de halve afstand.

Niet top op de fiets maar snelle loopbenen wel op zak

Als vijfde kwam Katrien Verstuyft uit het water en kon zo aan haar jacht naar de kop van de wedstrijd begeven. Alleen beschikte de tweevoudig olympische atlete niet over de beste fietsbenen. Ze kon een positie goedmaken dus moest ze nog aan de bak om alsnog op het podium te staan. Met een sterk loopnummer, het sterkste van alle dames, vond Verstuyft haar goede benen weer terug. Ze liep de twee Oostenrijkse dames die voor haar van de fiets sprongen in en kwam zo op de tweede plaats terecht. De Poolse Agnieszka Jerzyk had haar kloof wel voldoende kunnen uitbouwen op onze Belgische atlete en hield nog een grote minuut over op een fors naderende Katrien Verstuyft. Na een reeds sterk seizoen schenkt ze zich zo een volgend topresultaat.

Liesbeth Leysen toont zich waardig wereldkampioene

De Belgische driekleur stond bij de age groupers wel te pronken op een eerste plaats. Liesbeth Leysen, die in Zuid-Afrika de wereldtitel wegkaapte op deze afstand, zette haar titel extra verf bij door de overwinning te grijpen binnen de AG45. Een knap resultaat van de Domo-Scott-atlete die maar van geen ophouden weet dit seizoen.

Liesbeth Leysen Zafrika