Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Swim-Bike-Run-Repeat-Repeat – Super League Triathlon doet Enduro
Foto: Super League Triathlon Instagram
Nieuws

Swim-Bike-Run-Repeat-Repeat – Super League Triathlon doet Enduro

Foto: Super League Triathlon Instagram
Foto: Super League Triathlon Instagram

Je kan de vraag stellen of de organisatie van Super League Triathlon het warme water uit Lille vorig weekend heeft heruitgevonden, want ook hier vinden ze één supersprint triatlon onvoldoende. In Lille deden ze het tweemaal, in Jersey was driemaal scheepsrecht. Net als gisteren vinden we enkel Claire Michel op de startlijst om ons land te vertegenwoordigen. Met haar 12e plaats in de Triple Mix was er werk voor de boeg om op te schuiven in het klassement.

Geen Short Chutes zoals gisteren, wel eliminaties voor de laatste twee atleten per onderdeel (naast de 90-seconden regel).

Enduro verslaat Claire

Tijdens de eerste sprinttriatlon werd het tempo bepaald door de tenoren van gisteren. Vooral Katie Zafares en Sophie Coldwell duwden het tempo de hoogte in. Claire Michel was tijdens de eerste bike op zichzelf aangewezen tot ze opgeraapt werd door een achtervolgende groep. Eliminatie was op dit moment nog niet aan de orde door haar snelle run.

Tijdens het tweede zwemnummer wist Kirsten Kasper de aansluiting te maken met de ontketende Zafares, in koppeltijdrit stijl wisten ze hun voorsprong op het achtervolgende groepje uit te bouwen. In tussentijd hakten de eliminaties er gestaag door heen, een aantal atletes werden uit wedstrijd genomen omdat hun achterstand groter werd dan 90 seconden, waardoor Claire zich gevaarlijk aan de achterkant van het deelnemersveld bevond. Na het fietsen werd ze dan ook uit de wedstrijd genomen, met nog amper 12 atletes in race!

Het duo Zafares-Kasper bleef gestaag de voorsprong op de winnares van gisteren, Cassandre Beaugrand, en kompanen uitbouwen en zou niet meer bedreigd worden. Het podium van de Enduro: Zafares, Kasper, Beaugrand; met Zafares eveneens de eindwinnaar van Super League Jersey.

Vincent Luis blijft winnen

De mannenrace werd gedomineerd door de favorieten en het podium van gisteren. Vincent Luis, Richard Murray, Henri Schoeman, Jonathan Brownlee en Kristian Blumenfelt legden een nek-aan-nek race af. Blumenfelt moest de rol lossen tijdens de tweede swim, Brownlee verloor contact in transitie. Het podium was los, enkel de de plaatsen moesten nog verdeeld worden.

Murray, die eerder al uitzonderlijk diep moest gaan om te volgen in het zwemmen, verloor contact met het duo tijdens de laatste swim, maar wist op de fiets opnieuw de aansluiting te maken. Schoeman was de volgende die de rol moest lossen, ditmaal op de fiets, maar wist tijdens de run toch weer de aansluiting te maken. Een showdown tussen Luis en Schoeman werd beslist in het voordeel van de Fransman. Luis werd eveneens de eindwinnaar van Super League Jersey.