Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman Maastricht definitief geen LD: ‘teleurgesteld in aantal deelnemers’
In 2017 werd Karen Steurs 5de op de Ironman Maastricht (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Ironman Maastricht definitief geen LD: ‘teleurgesteld in aantal deelnemers’

Karen Steurs 5de IM MAastricht

Het is definitief: Ironman Maastricht zal volgend jaar geen Long Distance zijn. Dat bevestigt organisator Vincent van der Stouwe in gesprek met L1 (regionale omroep Limburg, red.). ,,De markt in Nederland is nog wat lastig voor de lange afstand.”

Eerder werd al bekend dat Ironman Westfriesland in 2019 geen 70.3 race zou zijn, maar een Olympische afstand. We lieten toen al optekenen dat datzelfde aanbod zou zijn gedaan aan Ironman Maastricht, maar zelfs toen hield de organisatie haar kaken nog stijf op elkaar. Tot nu. Net als in Hoorn ligt er inderdaad het plan om een OD te gaan organiseren. ,,We willen nu een gefaseerde groei in Nederland. Eerst de Olympische afstand, dan nog eentje in Noord-Holland (Ironman Westfriesland, red.). En in Maastricht gaan we uiteindelijk misschien wel weer terug naar die lange afstand. Maar eerst moet het aantal atleten nog groeien”, aldus Van der Stouwe in gesprek met L1.

Overigens zijn de plannen voor die OD nog niet definitief, de onderhandelingen zijn nog niet helemaal rond. ,,Wat goed is, is dat het A-merk Ironman behouden blijft voor de regio, en het is nu aan Extra Leisure als licentiehouder om met een goed programma en parcours te komen.”

Dat de LD geen doorgang vindt, heeft zoals eerder gemeld te maken met een te klein deelnemersveld. Ironman was teleurgesteld in het aantal deelnemers (circa 1500), terwijl er wordt gemikt op een minimum van 2000 atleten.

Artikel: Tim Moria, 3athlon.nl