Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
4 Belgen in top-10 op EK duatlon in Ibiza, goud bij U23 en juniores
Bierinckx (4de) vangt Dely op ...
Duathlon

4 Belgen in top-10 op EK duatlon in Ibiza, goud bij U23 en juniores

Ibizia EK duatlon

België heeft op het EK duatlon in Ibiza net naast de medailles gegrepen in een wedstrijd die werd gedomineerd door de Fransen. Yohan Le Berre werd zaterdag de eerste Europese kampioen in het Multisport Festival waarin deze week de Europese titels worden uitgedeeld voor duatlon, aquatlon, LD triatlon en cross triatlon. Met 4 Belgen in de top-10 deden we het uitstekend en Arnaud Dely en Nicolas Tilman pakten goud en brons bij de U23.

De beloften begonnen samen met de elites aan het EK duatlon, over 10 km lopen, 40 km fietsen en nog eens 5 km lopen. De Fransen Yohan Le Berre en Benjamin Choquert slaagden er in om een mooi gat te slaan en de twee Fransen bouwden in het fietsen hun voorsprong stelselmatig op. Bij de zes achtervolgers vonden we drie Belgen, met Vincent Bierinckx, Arnaud Dely en Jonathan Wayaffe. Ondanks de numerieke meerderheid van de Belgen verliep de samenwerking niet optimaal en bleven de twee Fransen verder wegrijden. In de laatste wissel bedroeg het verschil 1’40.

Het was dan ook duidelijk dat Le Berre en Choquert zouden strijden om goud en zilver. Yohan Le Berre plaatste in de slotfase een beslissende versnelling en pakte goud. Het zilver ging naar Choquert. Onze Belgen streden nog stevig voor het brons, maar dat ging naar thuisatleet Emilio Martin. Vincent Bierinckx liep naar de vierde plaats, vlak voor een uitgeputte Arnaud Dely. Zijn vijfde plaats leverde wel de Europese titel op bij de U23. Nicolas Tilman werd niet veel later zevende en pakte brons bij de beloften. Jonathan Wayaffe pakte de negende plaats. Jan Petralia verloor zijn wedstrijd door een valpartij. Een Zwitser viel vlak voor hem en Jakke Petrol kon hem niet meer ontwijken. “Daar ben ik meer dan een minuut verloren,” vertelde Jan.

Ook bij de vrouwen was het Frankrijk boven. Sandra Levenez rondde een indrukwekkende solo mooi af en won vlot de Europese titel voor de Oostenrijkse Sandra Illes en de Spaanse Irene Loizate.

Goud voor Laura Swannet

Laura Swannet goud EK juniores

Eerder op de dag pakte België al een gouden medaille. Bij de meisjes juniores was er niemand opgewassen tegen Laura Swannet. Het Kempishe toptalentje liep een sterke tweede run en pakte verdiend de Europese titel voor de Finse Snäll en de Deense Sclabas.