Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Katrien Verstuyft derde in Challenge Paguera
Katrien Verstuyft tussen Hans Verbist en Tinny Dams (foto: Trinity)
Nieuws

Katrien Verstuyft derde in Challenge Paguera

Katrien Verstuyft tussen Hans Verbist en Tinny Dams (foto: Trinity)
Katrien Verstuyft tussen Hans Verbist en Tinny Dams (foto: Trinity)

Katrien Verstuyft is zaterdag derde geworden in de Challenge van Paguera. In deze internationale triatlon over de halve afstand streed Katrien de hele tijd mee voorin. Haar derde plaats betekende meteen haar vijfde podiumplaats van het seizoen in Challenge en Ironman wedstrijden. 

Vorig jaar werd Verstuyft nog tweede in Mallorca. Zaterdag was de tegenstand iets sterker dan in 2017. De Britse Fenella Langridge kwam als eerste uit het water na 1,9 km zwemmen. Katrien ging samen met de Poolse Ewa Kommander in de achtervolging. Langridge fietste iets meer dan twee minuten weg van Verstuyft en Ewa Kommander maar zag wel Lucy Gossage de leiding overnemen.

Gossage wisselde als eerste. Op bijna vijf minuten kwam Katrien als vijfde van de fiets. De Atriac-atlete zette vervolgens een goeie halve marathon neer waarin ze nog een paar atleten voorbij ging. In 4u33’17 werd ze derde. De Duitse Lena Berlinger werd tweede in 4u31’15. De winst was zoals te verwachten voor Lucy Gossage. Zij won in 4u26’57. 

De Belgische Tinny Dams werd knap elfde in 4u59’44. Ze was de derde snelste age grouper overall en pakte goud bij de F35. Haar Trinity ploegmaat Hans Verbist pakte zilver bij de M18. Zijn 4u24’05 was de vijfde tijd overall bij de age grouoers. Ook Wim Laloo pakte een tweede plaats. In 4u32’38 werd hij tweede bij de M35. Bruno De Decker werd derde bij de M50 in 4u56’05. Hugo Debusscher won de M45 in 4u37’32?