Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel Europees kampioen cross duatlon
Tim Van Hemel Europees kampioen cross triatlon 2018 (foto: ETU)
Multisports

Tim Van Hemel Europees kampioen cross duatlon

Tim Van Hemel EK cross duatlon

Tim Van Hemel is dinsdag Europees kampioen cross duatlon geworden in Ibiza. De cross duatlon was de tweede discipline van het ETU Multisport Festival in Ibiza. Zaterdag pakten Laura Swannet en Arnaud Dely al goud in de duatlon voor België. Tim Van Hemel liet de wegwedstrijd zaterdag aan zich voorbijgaan. Hij focuste zich op de cross duatlon en doet ook nog een gooi naar het podium in het EK cross triatlon donderdag. In de cross duatlon ging hij van start tot finish aan de leiding.

21 elite mannen stonden aan de start van het EK cross duatlon voor 6,3 km lopen, 18 km mountainbiken en 4,2 km lopen. Al van bij de start nam Tim Van Hemel de koppositie stevig in handen. Na 6 km lopen was het verschil nog maar een handvol seconden maar in het mountainbiken bouwde de Belgische kampioen zijn voorsprong uit naar 1 minuut op vier achtervolgers.

Die voorsprong gaf hij niet meer prijs in de 4,2 km lopen. Hij maakte het mooi af en won in 1u19’48. De Spanjaard Camilo Puertas pakte op 56 seconden het zilver. Het brons ging naar de Oostenrijker Andreas Silberbauer in 1u20’57. Emilio Martin, die vorige zaterdag het brons afsnoepte van onze landgenoot Vincent Bierinckx op het EK duatlon, werd vierde. Lucas Van Deynze was de tweede Belg op de 14de plaats. Hij finishte in 1u28’01.

Puertas Van Hemel Silberbauer

Bij de vrouwen won favoriete Kristina Lapinova in 1u36’59. Dario Rogozina werd tweede en Sanne Broeksma pakte het brons.

Het is al de vierde medaille voor België op het Multisport Festival na eerder goud voor Laura Swannet bij de juniores, goud voor Arnaud Dely bij de U23 en brons voor Nicolas Tilman bij de U23 in het duatlon.