Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens kan crash niet vermijden in World Cup Salinas
Jelle Geens in de grote groep in Salinas (foto: ITU/Wagner Araujo)
Nieuws

Jelle Geens kan crash niet vermijden in World Cup Salinas

Jelle Geens in de grote groep in Salinas (foto: ITU/Wagner Araujo)
Jelle Geens in de grote groep in Salinas (foto: ITU/Wagner Araujo)

Jelle Geens heeft dit weekend een mooie kans op een wereldbeker podium gemist in de ITU World Cup triatlon van Salinas. In de sprinttriatlon in Ecuador kreeg Jelle het perfecte wedstrijdscenario, met 1 groot peloton tijdens het fietsen. In de drukte en de nervositeit ging een Braziliaan tegen de vlakte. Jelle zat vlak achter hem en kon hem helaas niet ontwijken. Ook bij de vrouwen zat er 1 Belgische in het grote peloton, maar Valerie Barthelemy had geen superbenen in het lopen.

Jelle Geens na een sterk zwemnummer in T1 in Salinas (foto: ITU/Wagner Araujo)
Jelle Geens na een sterk zwemnummer in T1 in Salinas (foto: ITU/Wagner Araujo)

Hoewel het triatlonseizoen er bijna opzit, tekenden toch flink wat triatleten present in Ecuador. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen kregen we na het zwemmen al snel 1 grote groep vooraan in het fietsen. Dat leidde tot veel nervositeit, vooral onder de Zuid-Amerikaanse triatleten die wat minder ervaring hebben met het wereldbekercircuit. Jelle Geens werd er indirect slachtoffer van. De Limburger zat ideaal in de wedstrijd en gezien de concurrentie mocht hij dromen van een podiumplaats. Tot vlak voor hem de Braziliaan Willy Kaue tegen de vlakte ging. Jelle kon hem niet meer ontwijken en ging zelf ook neer. Meteen het einde van zijn wedstrijd. David Castro won de wedstrijd na een spannende spurt met Manoel Messias. 

Valerie mee in peloton

Valerie Barthelemy zet zich vooraan bij T2 in Salinas (foto: ITU/Wagner Araujo)
Valerie Barthelemy zet zich vooraan bij T2 in Salinas (foto: ITU/Wagner Araujo)

Bij de vrouwen stonden er 62 atletes aan de start en 50 daarvan maakten de aansluiting bij de kopgroep in het fietsen. Valerie Barthelemy plaatste zich nog goed vooraan bij het binnenkomen van de wisselzone, maar in de 5 km lopen had ze geen superbenen. Ze werd pas 37ste in 1u00’22. De winst ging naar Yuliya Yelistratova die het in 58’19 nipt haalde van Luisa Baptista en Barbara Riveros.

Results Elite Women 2018 Salinas ITU Triathlon World Cup Triathlon org