Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Timothy Van Houtem 2de in kampioenentrui in Guadiana
Timothy Van Houtem in zijn gloednieuwe Europese trui in Guadiana (foto: Isla Canela Triathlon)
Nieuws

Timothy Van Houtem 2de in kampioenentrui in Guadiana

Timothy Van Houtem in zijn gloednieuwe Europese trui in Guadiana (foto: Isla Canela Triathlon)
Timothy Van Houtem in zijn gloednieuwe Europese trui in Guadiana (foto: Guadiana Triathlon)

Na zijn Europese titel op de halve triatlon van Madrid besloot Timothy Van Houtem om zijn seizoen nog wat te verlengen. Voor zijn laatste wedstrijd van 2018 trok hij opnieuw naar Spanje en opnieuw leverde het hem een podiumplaats op. Van zijn club 3PT-Solidpharma kreeg hij een trisuit in de Europese kleuren en die deed hij eer aan met een knappe tweede plaats in de MD Triatlon van Guadiana.

De wedstrijd over 1900 meter zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen begon goed voor Timo. In het zwemmen kwam hij als derde uit het water. Maar op de fiets was leider Francisco Fernandez te sterk. Die fietste drie minuten weg van Timothy. Maar dan volgde nog een supersnelle halve marathon van Van Houtem. De Europese kampioen schudde een 1’12 uit zijn sloffen en liep in 3u53’23 als tweede over de streep. Fernandez won in 3u52’54. Nog een Spanjaard, Ignacio Cabrera, werd derde in 4u11’06.

“Afgelopen weekend ben ik kort heen en weer gereist richting Huelva voor de eerste editie van de Guadiana Triatlon,” vertelt Timo. “Ik keek enorm uit naar de wedstrijd over de volledige afstand doorheen Spanje en Portugal, maar deze werd jammer genoeg last-minute geschrapt omwille van wegwerkzaamheden. Er zat niets anders op dan mentaal de knop om te draaien en deel te nemen aan de wedstrijd over de halve afstand. De zwemstart was iet of wat chaotisch, maar voor de rest konden we rekenen op een vlekkeloze organisatie. Gezwommen, gefietst en gelopen op niveau, maar finaal kwam ik een 29 seconden te kort om de bloemen binnen te halen,” aldus de Europese kampioen.