Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel wint (dan toch) millimeterspurt in ETU finale
Nieuws

Marten Van Riel wint (dan toch) millimeterspurt in ETU finale

Marten Van Riel als winnaar uitgeroepen (foto: Triathlete Magazine)

Marten Van Riel heeft samen met de Duitser Justus Nieschlag voor de mogelijk spannendste eindspurt ooit in een triatlon gezorgd. Het verschil was nauwelijks zichtbaar. De live timing zette onze landgenoot op 1, maar in eerste instantie werd de zege eerst aan de Duitser gegeven. Maar uiteindelijk besloot de jury na analyse van de beelden toch Marten Van Riel als winnaar uit te roepen van de finale van de ETU European Cup met allicht het kleinste verschil ooit…

Het werd een opvallend druk weekend voor de ITU, de internationale triatlon federatie. Naast de voorlaatste wereldbekermanche in Tongyeong (waarvan later verslag volgt hier) is er ook de Superleague triathlon in Malta. En Ibiza staat al een hele week in het teken van het EK Multisport van de ETU. Marten koos specifiek voor Funchal. De verwachte warme temperaturen bleven ook in Portugal uit. Ook Funchal kreunde onder de regen. 

Marten maakte na de 750 meter zwemmen deel uit van een selecte kopgroep van vijf, met daarbij de Duitser Justus Nieschlag, de Hongaar Mark Devay, de Portugees Ricardo Batista en de Fransman Anthony Pujades. De vijf bleven uit de greep van de grote achtervolgende groep en zouden in het lopen beslissen wie naar het podium en de zege zou stormen. Van Riel had een goeie wissel en nam samen met Nieschlag een kleine voorsprong in de 5 km lopen. Beiden doken ze onder de 15 minuten met vervolgens dus de wat ons betreft spannendste sprintfinish ooit, getuige het filmpje hieronder van de facebookpagina van Triathlete Magazine:

 

Wij durven het met het blote oog niet zeggen, maar we nemen aan dat de jury in alle eer en geweten de foto finish heeft geraadpleegd. En zo pakte Marten zijn tweede ETU zege van het seizoen, nadat hij eerder al de Europabeker triatlon in eigen Wuustwezel won.