Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Glen Vandevyere wint Bosduatlon, held van vorig jaar geëerd
Bert Ingels krijgt een knuffel van de man die hij vorig jaar redde (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
Multisports

Glen Vandevyere wint Bosduatlon, held van vorig jaar geëerd

Bert Ingels krijgt een knuffel van de man die hij vorig jaar redde (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
Bert Ingels krijgt een knuffel van de man die hij vorig jaar redde (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Triatlon Club Meetjesland was aan haar 20° organisatie toe in de prachtige bossen van Lembeke. Wedstrijd over 3,2-20-1,6 km bij een aangenaam weertje; we kregen enkele regenvlagen ’s voormiddags die het parcours hier en daar wat modderig maakten met wat schaarse plassen. Deze MTB duatlon liep over een 100% verkeersvrij parcours doorheen de prachtige Lembeekse bossen. Nieuw dit jaar waren de drie JFF jeugdreeksen (deels begeleid en zonder tijdopname) vanaf 12u30. Om 15 uur kregen we een pakkend moment toen Bert Ingels, die verleden jaar als deelnemer een geslaagde reanimatie deed tijdens de wedstrijd, naar voor werd geroepen en dat die man hem persoonlijk kwam bedanken en een cadeau overhandigen. 

Held Bert Ingels en de man die vorig jaar een hartaanval overleefde dankzij Bert (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
Held Bert Ingels en de man die vorig jaar een hartaanval overleefde dankzij Bert (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Er kwamen slechts 78 starters naar deze jubileum editie (77 heren + 1 dame uit Nederland). Winnaar van verleden jaar , Dieter Staelens, moest met een kwetsuur lijdzaam toezien van de zijlijn. Andere favorieten waren oa Ruben Vispoel, Kevin Strubbe en Glen Vandevyvere.

Start van de Bosduatlon van Lembeke (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
Start van de Bosduatlon van Lembeke (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Het wedstrijdverloop was voortdurend spannend bij de heren; na de eerste van 2 loopronden hadden Ruben Vispoel, Pieter De Wulf, Steven De Muyt en Glen Vandevyvere zich al afgescheiden van het duo Simon Pauwels en Kevin Strubbe. Ze zouden ook zo vertrekken uit de fietsstalling met een 20-tal seconden achterstand. Deze achterstand kon dit duo tijdens het fietsen nooit meer goed maken en Dieter De Wulf moest in de tweede ronde ook de rol lossen. Mark Vanden Driessche maakte ook een snelle fietsbeurt en won een paar plaatsen. In de derde fietsronde plaatste Glenn een ferme versnelling en kon hij Ruben en Simon van zich af schudden en kon hij met een 25″ voorsprong vertrekken voor de afsluitende 1,6 km lopen.

Winnaar Glen Vandevyvere (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
Winnaar Glen Vandevyvere (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Simon had duidelijk moeite om in zijn ritme te komen en moest al snel een gat laten op Ruben Vispoel. Pieter De Wulf kwam vanuit zevende positie nog met de beste looptijd naar voor gesneld voorbij Kevin Strubbe en Steven De Muyt, maar hij kon het trio vooraan niet meer bedreigen. Glen Vandevyvere behield tijdens het tweede lopen netjes zijn voorsprong en won dus verdiend voor Ruben Vispoel, Simon Pauwels maakte als beste U23 en eerste Lembekenaar het podium compleet. 

Winnares Myrthe De Ruijsscher (foto:3athlon.be/Johan Tack)
Winnares Myrthe De Ruijsscher (foto:3athlon.be/Johan Tack)

Bij de dames won Myrthe De Ruijsscher uit Sluis. 

Meer info vind je  op meetjeslandsetriathlon.be