Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De Keyser en Denteneer in top-25 in World Cup Tongyeong
Peter Denteneer en Christophe De Keyser in de grote kopgroep in Tongyeong (foto: ITU/Janos Schmidt)
Nieuws

De Keyser en Denteneer in top-25 in World Cup Tongyeong

Peter Denteneer en Christophe De Keyser in de grote kopgroep in Tongyeong (foto: ITU/Janos Schmidt)
Peter Denteneer en Christophe De Keyser in de grote kopgroep in Tongyeong (foto: ITU/Janos Schmidt)

In Tongyeong werd dit weekend de voorlaatste manche van de ITU World Cup triatlon gehouden. Bij de mannen kwamen Christophe De Keyser en Peter Denteneer in actie. CDK ging zelf nog in de aanval op de fiets en ook Denteneer zat voorin, maar in een snel loopnummer moesten beide Belgen vrede nemen met een top-25 plaats.

De verrassende Zwitser Max Studer pakte na een imposant loopnummer zijn allereerste wereldbekerzege in 53’56 in een snedige sprint met de Fransman Felix Duchampt. De Amerikaan Eli Hemming werd derde. Na 54’55 kwam Christophe De Keyser als 24ste over de streep vlak voor Peter Denteneer die 25ste werd in 54’56.

Christophe De Keyser hield dubbele gevoelens over aan de wedstrijd. “Het was niet super, maar ook niet slecht,” vertelt CDK. “Al bij al een middelmatige race, met een ok zwemnummer. Daarin werd er vooral heel veel gevochten tijdens de eerste meters. Daardoor kwam ik moeilijk in mijn ritme. Na de helft van het zwemmen kon ik uiteindelijk vrij zwemmen en kon ik wat plaatsen opschuiven. Ik kwam op 20 seconden van de kop uit water.

Christophe De Keyser 24ste in Tongyeong (foto: ITU/Janos Schmidt)
Christophe De Keyser 24ste in Tongyeong (foto: ITU/Janos Schmidt)

Tijdens het fietsen zat het allemaal dicht bij elkaar en werd er in het begin naar elkaar gekeken. Enkele atleten vielen aan, waarbij ik ook, maar ik geraakte nooit echt heel ver weg. Samen met een pak van 50 atleten zijn we aan de uitsluitende loopproef begonnen en daar ging het onmiddellijk hard. Ik probeerde de besten te volgen, maar ik geraakte al redelijk snel in de “red zone” en verloor niet zoveel terrein in de eerste ronde van 2,5 km. Maar ik kreeg wel een zwak moment tussen de 3de en de 4de km. Nadien kwam Peter terug aansluiten en heb ik van zijn snelle eindfase kunnen profiteren en heb de sprint van hem gewonnen voor de 24ste plek. Vandaag lieten de goeie lopers geen steken laten, wat er normaal gezien op het einde van het seizoen wel het geval is.”

Militair trainingskamp in Zuid-Korea

Peter Denteneer 25ste in Tongyeong (foto: ITU/Janos Schmidt)
Peter Denteneer 25ste in Tongyeong (foto: ITU/Janos Schmidt)

Met deze voorlaatste wereldbekermanche zit het seizoen er nog steeds niet op voor De Keyser en Denteneer. Zij trekken verder naar Japan voor de slotmanche. “Over twee weken hopen Peter en ik op een beter wedstrijdscenario waar er harder wordt gezwommen en gefietst. Nu gaan we tien dagen op voorbereidingsstage in een militair kamp in Zuid-Korea, een trainingscentrum van de wereldspelen. We zijn curieus… Daar gaan we onze laatste trainingen afwerken voor de laatste race van het seizoen in het Japanse Miyazaki op 10 november,” aldus Christophe.

Results Elite Men 2018 Tongyeong ITU Triathlon World Cup Triathlon org