Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck wint Challenge Sardinië, Verstuyft tweede
Pieter Heemeryck start snel in Sardinie (foto: Domo-Scott Team)
Nieuws

Pieter Heemeryck wint Challenge Sardinië, Verstuyft tweede

Pieter Heemeryck start snel in Sardinie (foto: Domo-Scott Team)
Pieter Heemeryck start snel in Sardinie (foto: Domo-Scott Team)

Pieter Heemeryck heeft zondag de Challenge halve triatlon van Sardinië gewonnen. Ook in Forte Village hadden ze te lijden onder slechte weersomstandigheden. Het zwemmen werd er geannuleerd en vervangen door 5 km lopen. Bij de age groupers moesten ze overigens meteen in een rolling start de fiets op. Heemeryck ging vanaf de start aan de leiding, fietste sterk op een pittig parcours en maakte het mooi af in het lopen. Het werd een mooi Belgisch feestje want naast de winst van Pieter werd Alexis Krug 4de en Katrien Verstuyft pakte de tweede plaats bij de vrouwen.

In de 5 km lopen zette Pieter Heemeryck zich meteen op kop. Hij kreeg het gezelschap van de Duitser Fredric Funk en de Deen Daniel Baekkegard en de drie pakten een kleine voorsprong van twintig seconden. In de 90 km fietsen bleef Pieter voorin. Alleen Funk kon het tempo van onze landgenoot volgen maar in het tweede deel kwam ook de sterke Amerikaan Matt Chrabot aansluiten. Die verloor in de eerste kilometers van de halve marathon al meteen heel wat terrein op Pieter en ook Funk slaagde er niet in om dichterbij te komen.

Met een verschil van meer dan drie minuten ging Heemeryck de laatste kilometers in. Hij won overtuigend in 3u47’44. Chrabot werd tweede in 3u51’59 en Funk pakte de derde plaats in 3u52’50. Vijf minuten later was Alexis Krug de beste van de rest. Hij werd knap vierde in 3u57’19. Lander Dircken en Michael Louys waren derde en vierde Belg op de 10de en 11de plaats, respectievelijk in 4u23’21 en 4u28’45.

“Het omvormen van een triatlon naar duatlon speelde als sterkere zwemmer niet echt in mijn voordeel, vooral dan omdat er enkele mindere zwemmers waren die nu wel reeds van in het begin mee voorin konden strijden. Gelukkig kende ik een goede loopdag en kon ik na de eerste run reeds een kleine kloof slaan op enkele van de favorieten. Tijdens het fietsen nam ik heel wat kopwerk voor mijn rekening, maar in de laatste kilometers besloot ik toch alles op de afsluitende halve marathon te zetten. Ik had snel een voorsprong en kon deze enkel maar uitdiepen. Achteraf gezien dus zeker de juiste keuze.” 
 
“Zeer tevreden met dit resultaat, zeker na mijn opgave in de 70.3 van Lanzarote enkele weken terug. (valpartij een paar dagen voor de wedstrijd). Nu rest er mij enkel nog de Ironman 70.3 van Bahrein binnen een 5-tal weken waar ik hopelijk een WK ticket voor 2019 kan bemachtigen.” 
Een blije Pieter Heemeryck (foto; Domo-Scott team)
Een blije Pieter Heemeryck (foto; Domo-Scott team)

Heemeryck pakte na Geraardsbergen zijn tweede Challenge overwinning van het seizoen, zijn vierde podium binnen het tweede grootste long distance circuit. Daarmee doet hij een goeie zaak voor de Challenge World Bonus, waarin hij momenteel zesde staat. Niemand van de top-5 nam deel in Sardinië. Er staan nog vijf halve Challenge triatlons op het programma, met de nieuwe wedstrijd op het race circuit van Daytona als afsluiter op 9 december.

Katrien Verstuyft ruikt World Bonus podium

In die World Bonus stond Katrien Verstuyft op de vierde plaats en mogelijk gaat zij richting podium opschuiven na alweer een knappe tweede plaats in Sardinië. Katrien had een goeie wedstrijd zondag. Net zoals bij de mannen kregen we na het eerste lopen een compacte race met kleine verschillen in het fietsen. Verstuyft nestelde zich goed voorin, probeerde op de klimmetjes het verschil te maken en wisselde uiteindelijk vooraan in het kopgroepje van vijf vrouwen.

In het lopen was het de verrassende Duitse Svenja Thoes die met een halve marathon van 1u24 haar allereerste grote overwinning pakte in 4u17’44. In 2016 werd ze nog age group wereldkampioene in Hawaii. Katrien Verstuyft werd tweede in 4u18’50 en Lena Berlinger werd derde in 4u20’31.

Katrien Verstuyft op het podium (foto: 3athlon.nl)
Katrien Verstuyft op het podium (foto: 3athlon.nl)