Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Diego Van Looy peter van nieuw triatlonteam
Nieuwe tenue van het Trisport Pharma team voor 2019
Nieuws

Diego Van Looy peter van nieuw triatlonteam

De nieuwe tenue van het Trisport Pharma team voor 2019
De nieuwe tenue van het Trisport Pharma team voor 2019

In 2019 krijgt België er een nieuw triatlonteam bij. Kurt Vancoppenolle lanceert in West-Vlaanderen het Trisport Pharma-team. Pro-atleet Diego Van Looy wordt peter van het nieuwe Trisport Pharma team. Dat team is samengesteld uit triatleten uit Vlaanderen én Nederland, met onder andere Ruben De Gendt, Tom Van De Keere, Dennis Heilbron, Peter-Johan Dillo en Nelleke Baldé.

Kurt Vancoppenolle is zaakvoerder van Trisport Pharma en zelf geen onaardig triatleet, getuige zijn 18de plaats dit seizoen in de 111 van Jabbeke. Vooral het fietsen ligt hem goed en het valt dan ook op dat hij rond zich nog een aantal hardrijders heeft verzameld. Wielrenner Kevin De Spiegelaere is met zijn 28 de jongste van het team maar mikt vanaf 2019 ook op triatlon, net zoals Steven Depoortere. Christoph Verkruysse was een paar jaar geleden nog runner up in de triatlon van Oostkerke, hij neemt nu vooral als medesponsor via Sportsolid deel aan het team. De bekendste namen onder de Belgen zijn allicht Ruben De Gendt, in 2016 nog 6de in de Triatlon van Vlaanderen, en Tom Van De Keere van A Bloc, die met zijn fietsenzaak ook mede-sponsor wordt van het team. Zijn partner Rebecca Denys is de enige Belgische vrouw in het team.

Kurt Vancoppenolle in actie (foto: Trisport Pharma team)
Kurt Vancoppenolle in actie (foto: Trisport Pharma team)

En dan is er ook de opvallende Nederlandse inbreng en het zijn niet de minste atleten die Kurt heeft aangetrokken. Peter-Johan Dillo is de bekendste naam. Hij is er ondertussen 47 en heeft in al die tijd een stevig palmares opgebouwd, met een aantal finishes in de Ironman van Hawaii, zijn laatste in 2017. Dit jaar werd hij nog 12de in de halve Challenge van Almere. Nu herstelt hij van een sleutelbeenbreuk. Ex-wielrenner Dennis Heilbron en zijn partner Nelleke Baldé gooiden zich nog niet zo lang geleden op de triatlonsport. Voor Baldé alvast met succes, want in haast al haar wedstrijden eindigde ze op het podium. We mogen ze allebei in 2019 verwachten op de langere afstanden. Ook Sylvia Van Breda, van Cerberus Nijmegen, maakt in 2019 deel uit van het Trisport Pharma team.