Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel debuteert met 5de plaats in Super League
Nieuws

Marten Van Riel debuteert met 5de plaats in Super League

IMG_8570

Een week na Malta is het Super League circuit verhuisd richting Mallorca. Geen Claire Michel bij de dames aan de start, zij moest voor deze derde en laatste Super League dit seizoen forfait gaven door een voetblessure. Maar met de aanwezigheid van Marten Van Riel konden de Belgen wel in handen wrijven, hij maakt zijn grote debuut in dit prestigieus toneel.

Marten favoriet van Mario Mola

De atleten zijn al enkele dagen aanwezig op het eiland Mallorca waar ze allemaal samen toeleefden richting het wedstrijdweekend. Het ‘Rafael Nadal Sport Centre’ fungeerde als de uitvalsbasis voor alle atleten en op de persconferentie gaf niemand minder dan Mario Mola aan dat Marten een man zou worden waar iedereen mee moet rekening houden. Komend weekend zullen 16 heren en 16 dames zullen strijden voor de zege en de belangrijke punten van het Super League klassement.

Zaterdag is Triple Mix

De eerste dag van de Super League in Mallorca begon met de Triple Mix: Drie ultra korte wedstrijden waar bij iedere stage de drie disciplines door elkaar worden gegooid. Starten deden de mannen met een traditionele triatlon, zwemmen – fiets – lopen dus. Alle grote namen (Schoeman, Luiz, J. Brownlee) maar ook Marten Van Riel kwamen als eerste uit het water. In de stevige run van 2km zou Marten op een halve minuut van de kop van de wedstrijd als 8ste over de meet lopen waar de zege naar Henri Schoeman ging.

In de tweede stage moesten de atleten als eerste de loopschoenen aantrekken waarna het Fietsen en zwemmen volgde. Het grote pak bleef samen in het heuvelachtige loopparcours en zo begon een grote groep aan de zware fietsproef. Na vier rondes was de groep herleid tot een achttal die samen de wissel ingingen. Daar namen al snel snelle zwemmers Schoeman, Luiz en Brownlee de leiding en onder ander Murray werd overboord gegooid. De enige die het drietal uiteindelijk kon volgen in het water was Marten Van Riel die bij het verlaten van het water op het strand resoluut de leiding nam en zo meteen bij zijn debuut de tweede stage van deze Super League op zijn naam schrijft.

IMG_9957

In de derde en laatste stage gingen de atleten individueel van start volgens de tijdverschillen die in de vorige twee stages werden gerealiseerd, deze keer was fietsen-zwemmen-lopen de volgorde. Henri Schoeman mocht als eerste van start met een mooie bonus van een 15-tal seconden op Brownlee. Daarachter volgde het duo Luiz-Wilde en op 35 seconden van leider Schoeman mocht Van Riel samen met Kanute de fiets opspringen. Van Riel liet al snel de Amerikaan ter plaatse en probeerde zo solo richting de drie voor hem uit te rijden. De Belg klokte lang de snelste tijden neer maar halverwege het fietsen zag hij ook dat het gat voor hem net te groot bleek op dicht te rijden. Ondertussen bleef ook Schoeman uit de greep van zijn achtervolgers en na een sterke run was het eindelijk raak voor de bronzen medaille van Rio in de Super League. Luiz won de spurt om de tweede plaats voor Brownlee en blijft zo aan de leiding van het Super League klassement. Hayden Wilde eindigde vierde net voor een zeer sterke Marten Van Riel, wat een debuut voor onze landgenoot!

IMG_7301

Verenigde Staten boven bij de dames

Bij de dames viel er niets te beginnen aan het Amerikaanse blok. Na drie stages was het eindpodium van dag 1 volledig vergezeld met ‘Stars and Stripes’. Katie Zaferes bewees waarom zij de leidster is en nam de overwinning. Naast haar mochten Taylor Spivey en Kirsten Kasper mee op het podium

Op zondag staat de tweede en meteen ook de laatste dag van deze jaargang op het programma. Daar zullen de dames en heren onderling strijden voor de zege in de ‘Sprint Enduro’ stage.