Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rik Thijs klopt Kevin Van Hoovels in Reusel
Rik Thijs in 2018 ook al winnaar van de Halve van Damme (foto: Ann Denayer)
Multisports

Rik Thijs klopt Kevin Van Hoovels in Reusel

Rik Thijs in 2018 ook al winnaar van de Halve van Damme (foto: Ann Denayer)
Rik Thijs in 2018 ook al winnaar van de Halve van Damme (foto: Ann Denayer)

Rik Thijs ligt volledig op koers om in december de hegemonie van Seppe Odeyn te doorbreken in de Hel van Kasterlee. Zondag won hij de long distance cross duatlon van Reusel. Een paar weken geleden was hij ook al de sterkste in de Reuzen van Wetteren. Hij haalde het in Reusel van olympisch mountainbiker Kevin Van Hoovels, die zich de laatste tijd meer n meer in de duursporten laat zien.

Met 14 km lopen, 64 km mountainbiken en nog eens 7 km lopen, is Reusel elk jaar de ideale voorbereiding voor de topfavorieten uit de Hel van Kasterlee. Rik Thijs gaf een stevig visitekaartje af zondag. In de 14 km lopen sloeg hij een niet te overbruggen kloof. Rik kwam al na 49’11 in de wisselzone toe. Nick Renders, toch ook niet de minste loper, en Roger Smeets verloren daar als dichtste achtervolgers al drie minuten.

Kevin Van Hoovels moest in het eerste lopen zeven minuten toestaan op Rik Thijs maar rukte op naar voor in het mountainbiken. “De eerste 15 km lopen gingen naar mijn gevoel goed, maar er werd snel gelopen,” vertelt Kevin. “Ik heb gewisseld als 12de. In het mountainbiken kon ik snel opschuiven. Na 1,5 van de 4 rondes zat ik al tweede. Het gat op de leider was echter 6 minuten dus heb ik mijn tempo gereden om voldoende voorsprong te hebben op de rest voor de laatste 7 km lopen. Deze gingen iets minder vlot maar ik heb toch mijn 2de plaats kunnen behouden.”

Rik Thijs liep ondertussen onbedreigd naar de overwinning. Hij won overtuigend in 3u40’41. Negen minuten later kwam Van Hoovels, die in december ook aan de start staat in Kasterlee, als tweede binnen in 3u49’44. Bert Nietvelt maakte het Belgische podium compleet. Bert werd derde in 3u51’02, vlak voor Willem Langmans. Nick Renders werd vijfde en Bart Van Looveren zesde. Roger Smeets was de eerste Nederlander op de zevende plaats.

Reusel was de derde manche van het Hammer Nutrition cross duatlon circuit en door de lange afstand waren er dubbele punten te verdienen. Leider Lander Sels werd pas elfde.

Bij de vrouwen durfden slechts twee dames de lange afstand aan. Annelies van der Zwart was duidelijk de sterkste. De Eindhovense won in 4u50’54. Inge Bax kwam als tweede binnen na 5u05’37.

Op de korte afstand wonnen Luc Van Herck en Eefje Ottevanger.