Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Riel net naast podium op dag 2 Super League Mallorca
Marten Van Riel mee aan kop in Mallorca (Photo by Tom Shaw/Superleague Triathlon)
Nieuws

Van Riel net naast podium op dag 2 Super League Mallorca

Marten Van Riel mee aan kop in Mallorca (Photo by Tom Shaw/Superleague Triathlon)
Marten Van Riel mee aan kop in Mallorca (Photo by Tom Shaw/Superleague Triathlon)

Zijn allereerste Super League optreden heeft Marten Van Riel niet gemist. Nadat hij het zaterdag al uitstekend deed met een vijfde plaats, volgde zondag op dag 2 een knappe vierde plaats. Hij volgde mee in de kopgroep en leek aanspraak te gaan maken op het podium. De winst ging opnieuw naar Vincent Luis.

Op zondag was er nog de Sprint Enduro, verdeeld over een kwalificatieronde zwemmen, fietsen en lopen en een finale met twee triatlons achter elkaar. In de eerste manche maakte Marten het verschil in het fietsen. Hij kreeg Jonathan Brownlee, Igor Polyanskiy en zijn maatje Tom Zaferes mee. De vier bleven voorop en kwalificeerden zich vlot voor de finale.

Marten Van Riel met een sterk fietsonderdeel in Mallorca  (Photo by Tom Shaw/Superleague Triathlon)
Marten Van Riel met een sterk fietsonderdeel in Mallorca (Photo by Tom Shaw/Superleague Triathlon)

 

In die dubbele triatlon kwam Marten als tweede uit het water. Na het fietsen bleven ze vooraan met acht over en in het lopen haakte Zaferes af. Met zeven doken ze de tweede keer het water in. Marten kwam deze keer als vierde uit het water vlak achter Henri Schoeman, Vincent Luis en Jonathan Brownlee. Die vier bleven in het fietsen ook voorop en zouden onder elkaar uitmaken wie de tweede manche zou winnen. In de eerste ronde leek Brownlee op de winst af te stevenen maar Vincent Luis sloeg in de slotronde toe en won voor Brownlee en Schoeman. Marten werd op 26 seconden vierde en slaagde er in de oprukkende Richard Murray af te houden.

Over de twee onderdelen samen pakte Marten overigens ook de vierde plaats. Een geslaagd eerste optreden dus in de Super League. De finale van het SLT-seizoen staat in februari op het programma in Singapore. Bij de vrouwen won Taylor Spivey voor Kirsten Kasper en Katie Zaferes. Rachel Klamer werd vierde. Claire Michel besloot niet te starten wegens een lichte blessure.